Anunțul făcut de Pescobar, după neregulile grave găsite de ANPC la Taverna Racilor. Cum s-a filmat patronul Paul Nicolau
După ce ANPC a sesizat nereguli grave la restaurantele lui Pesobar, patronul de la Taverna Racilor a fost activ pe rețelele sociale. Paul Nicolau a publicat mai multe videoclipuri în care își anunță clienții despre situația restaurantelor sale.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Sambata, 23 Septembrie 2023, 10:34 | Actualizat: Sambata, 23 Septembrie 2023, 11:50Deși ANPC a sesizat nereguli grave atât în restaurantul Taverna Racilor din Herăstrău, cât și la cel din Timișoara, Pescobar susține că a remediat deja problemele în locația din orașul de pe Bega. Proprietarul a spus că a angajat un nou personal „mai acreditat”: „Am redeschis taverna de la Timișoara! Învățam din greșeli și mulțumim pentru susținere”, a spus Pescobar.
Pe aceeași temăCe se întâmplă cu Pescobar, după ce comisarii ANPC i-au închis restaurantele, ca urmare a neregulilor grave găsite. Cum s-a filmat patronul: „Atât s-a putut”
Paul Nicolau a spus că „e fericit după 3 zile cu multe încercări”.
În dimineața zilei de 23 septembrie 2023 Pescobar s-a filmat în parcul Herăstrău, unde spune patronul, urmează să deschidă un restaurant cu o nouă denumire.
„Cu spor de muncă și cu voie bună de aici de la fosta locație Funky Lounge Herastrau, care va deveni Pescobar sushi&more. Atât s-a putut. Vă anunțăm că suntem redeschiși cu locațiile noastre atât la Timișoara cât și la Oyster bar, care n-a fost închis niciodată. Timișoara a fost închis doar pentru o zi, până am remediat cele constatate de comisarii ANPC. Mie îmi pare rău de dorada aia, că se zice că a fost doradă stricată. Aia e doradă binecuvântată de la Muntele Atos. Au greșit ai mei 2 etichete”, a spus Pescobar într-un videoclpi publicat pe Instagram.
Ce neregul a găsit ANPC la Taverna Racilor
Comisarii ANPC au găsit mai multe nereguli a restaurantele care aparțin lui Pescobar, atât în București cât și în Timișoara, potrivit observatornews.ro.
"Materiile prime (pește, fructe de mare) 271 kg depistate in spațiile de depozitare, păstrare- spații frigorifice și congelator sunt lipsite de elemente de identificare-caracterizare, unele în afara datei limită de consum respectiv 13.09.2023, 15.09.2023 cantitate 136 kg. O parte din acestea erau păstrate la decongelat în cutii din plastic cu capac, în lichid scurs rezultat din decongelare. Pentru mijlocul de transport al materiei prime s-a prezentat Autorizatia sanitar-veterinara și pentru siguranta alimentelor in condițiile de temperatură de refrigerare(toate produsele fiind congelate).
Nu se respectă vecinătățile în spațiile de depozitare, ouăle nu erau curățate și dezinfectare corespunzător, prezentand urme biologice. Întreg spațiul de preparare, servire si depozitare era igienizat necorespunzător(insalubru). Tavanul depozitului prezenta infiltrații de umezeală și porțiuni lipsă. Nu se respectă condițiile de păstrare-depozitare recomandate de producător. Au fost identificate preparate cu modificări organoleptice și impurități în conținut", se arată într-un comunicat.
Vara aceasta au existat mai multe controale ANPC la Taverna Racilor din Herăstrău. Pe 1 iunie proprietarul restaurantului a încasat amenzi de 25.000 de lei, iar autorităţile i-au cerut închiderea temporară a restaurantului până la remedierea problemelor. Pentru că nu a respectat măsura de închidere temporară a unităţii, Pescobar a mai primit încă 5.000 de lei amendă, iar pe pe 22 iunie au mai fost aplicate alte sancţiuni la restaurantul din Herăstrău, în valoare de 75.000 de lei şi a fost emisă propunerea de închidere temporară pentru 6-12 luni.
Pe 15 septembrie, Pescobar a fost din nou sancţionat cu 25.000 de lei şi cu retragerea definitivă de la comercializare a 560 de kg de produse alimentare neconforme, în valoare de 16.500 de lei, dar şi oprirea temporară din funcţionare a restaurantului pentru o perioadă de 6-12 luni, din cauza găsirii următoarelr nereguli: folosirea unor materii prime și a unor semipreparate fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare, utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, sistem de ventilație cu depuneri masive de praf, chedere depreciate și murdare, prezența insectelor vii (muște) în unitate, schimbarea stării termice a produselor, nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor finite calde, existența unor condiții improprii în spațiul de lucru (paviment neigienizat), lipsa verificării metrologice a cântarelor utilizate, lipsa informării cu privire la ingredientele conținute de preparate, a aditivilor și a alergenilor, în lista meniu, lipsa autorizației emisă de Primărie, produse alimentare cu data limita de consum depasită; utilizarea unei masini de transport neautorizate la care sistemul de racire nu era funcțional, ca și spatiu de depozitare a materiilor prime (congelate și refrigerate), nerespectarea temperaturii de pastrare a produselor alimentare pe timpul transportului;
Citește mai multe informații pe observatornews.ro.