A stat 96 de ore fără tratament. Tușea și abia respira. Așa arată „izolarea” pentru pacienții suspecți de COVID-19: „Aş face orice sa n-ajung acolo”
Aproape 100 de ore. Atât a stat un pacient suspect de COVID, simptomatic, în aşteptarea testului. S-a întâmplat la Spitalul Judeţean Ploieşti. Zeci de alţi pacienţi trec în fiecare zi prin acelaşi chin.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 19 August 2020, 21:52 | Actualizat: Miercuri, 19 August 2020, 21:57Adunaţi toţi într-o singură încăpere, fără să primească măcar un pahar cu apă. Primesc în schimb indiferenţă şi ridicat din umeri.
1409 de cazuri noi au fost astăzi în România, 32 de morţi şi 480 de oameni sunt în secţiile de Terapie Intensivă.
Izolator care a devenit un loc de coşmar pentru pacienţii deja îngroziţi că ar putea fi bolnavi de COVID. Acolo trebuie să aştepte rezultatul.
„Să ştiţi că i-a ieşit rezultatul, este pozitiv...Este în izolator deocamdată”, îi spune o asistentă fiicei unei paciente ce tocmai a fost confirmată cu noul coronavirus.
Iar telefonul se închide brusc. La fel şi uşile pentru cei care ajung în izolator. Ca să ajungă într-un alt spital suport COVID din Prahova, femeia a fost nevoită să insiste. Cu greu a reuşit, mai ales că spitalele nu mai au locuri. La fel ca la începutul pandemiei.
„Pot să vă spun că în prima zi de internare acum trei luni am stat aici 12 ore, ne-a plouat, ne-a uscat, foarte grea comunicarea, nu-i dăduseră apă”, a povestit femeia, pentru Observator.
Lăsați să aștepte rezultatul testului înghesuiți într-o cameră, fără apă sau mâncare
Şi mărturiile nu se opresc. Tot mai mulţi pacienţi reclamă tratamentul inuman la care au fost supuşi. 70 de oameni, deja confirmaţi cu COVID sau doar suspecţi, au fost nevoiţi să împartă o singură baie.
Pacienţii care au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti povestesc cum au aşteptat zeci de ore până ce au au fost preluaţi de medici. Cei suspecţi că au fost infectaţi cu coronavirus au fost lăsaţi să aştepte într-o singură încăpere, fără apă, mâncare sau tratament.
„Am stat 96 de ore fără niciun fel de tratament. Le-am spus că am o tuse foarte puternică care nu îmi dă voie sa respir cum trebuie.”
Medicii din spital cunosc condiţiile şi au făcut nenumărate cereri către toate instituţiile care i-ar putea ajuta.
„Condiţiile sunt improprii, medicaţie specifică nu se poate administra, este nefiresc ce se întâmplă, suntem revoltaţi cu toţii. Dac-aţi fi pacient, ce-aţi face? Aş face orice sa n-ajung acolo. Deci acolo este ceva ce nu seamănă a medicină de an 2020”, a declarat Violeta Tănase, purtător de cuvânt SJU Ploieşti.