Când se împodobește bradul de Crăciun, conform tradiției. Ce reprezintă decorațiunile din pom
În fiecare an, luna decembrie vine cu o mulțime de bucurii pentru cei mici, dar și pentru adulți, iar printre acestea se numără împodobirea bradului de Crăciun. Iată ce reprezintă decorațiunile din pom, dar și când trebuie împodobit, conform tradiției.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 03 Decembrie 2024, 11:07 | Actualizat: Marti, 03 Decembrie 2024, 12:16Bradul de Crăciun a devenit, de-a lungul timpului, un simbol al sărbătorilor de iarnă, care transformă fiecare casă într-un loc magic, plin de lumină și speranță. De altfel, împodobirea pomului este o tradiție iubită de toți, ce aduce în prim-plan bucuria și spiritul Crăciunului.
Fiecare glob, fiecare panglică, fiecare bec din instalație par să aibă o poveste atunci când încep a fi puse în brad. Acest obicei reușește să aducă din nou împreună întreaga familie, în cel mai luminat loc al casei, pentru a petrece clipe speciale în jurul pomului de Crăciun.
În urmă cu mult timp, oamenii mergeau în pădure pentru a-și alege cel mai înalt și bogat brad. Dorințele acestora s-au schimbat odată cu trecerea anilor. În prezent, mulți vor să protejeze natura, motiv pentru care au apelat la ajutorul pomilor artificiali de Crăciun.
Pe aceeași temăUn lucru este cert, împodobirea bradului este un moment al reuniunii, al amintirilor și al speranțelor către un viitor mai bun. În spatele fiecărei decorațiuni, se ascund semnificații adânci și simboluri care reflectă valorile acestei perioade.
Această activitate comună de pregătire a casei pentru Crăciun ne amintește de importanța tradiției și a legătura specială cu oamenii, iar bradul împodobit devine mai mult decât un simplu obiect: o emblemă a sărbătorilor de iarnă.
Când se împodobește, de fapt, bradul de Crăciun
În ultimii ani, oamenii au început să se pregătească de venirea Crăciunului chiar din luna noiembrie. Pentru că își doresc să simtă magia sărbătorilor de iarnă mai devreme, aceștia obișnuiesc să împodobească bradul chiar pe 30 noiembrie sau 1 decembrie.
De asemenea, puțini sunt cei care știu că există o dată exactă la care ar trebuie să facă acest lucru. Încă din bătrâni, pomul de Crăciun se decora în Ajunul Crăciunului, respectiv în seara de 24 decembrie, conform libertatea.ro.
În această zi specială, oamenii obișnuiau să aleagă cele mai speciale decorațiuni și să se adune în cea mai mare spațioasă cameră din casă pentru a decora bradul de Crăciun. Din vârful acestuia nu lipsea niciodată steaua.
Ce reprezintă decorațiunile din pomul de Crăciun. Cum era împodobit bradul în trecut
În urmă cu mult timp, bradul de Crăciun era împodobit cu flori din hârtie, mere, nuci, dulciuri, lumânări și figurine din lemn. Totul s-a schimbat odată cu apariția instalației și a diferitelor modele de globuri.
Ce reprezintă decorațiunile din pomul de Crăciun:
Fiecare decorațiune din pomul de Crăciun are o semnificație importantă. Iată ce reprezintă steaua din vârful bradului:
• Decorațiunile roșii: globurile sau obiectele roșii din brad semnifică sacrificiul Mântuitorului pentru oameni.
• Bradul verde reprezintă viață veșnică și lumină.
• Lumânarea: acest obiect pe care oamenii obișnuiau să-l pună în pomul de Crăciun semnifică recunoștința oamenilor pentru steaua din Bethleem.
Pe aceeași temă• Ghirlandele sunt un simbol al veșniciei.
• Steaua din vârful bradului: este decorațiunea care reprezintă semnul ceresc al profeției îndeplinite cu multă vreme în urmă, conform sursei citate mai sus.