Cum putem contesta amenzile primite pentru încălcarea Ordonanțelor Militare? Un avocat explică, pas cu pas, ce trebuie făcut
În cazul în care consideraţi că aţi primit pe nedrept o amendă, trebuie să ştiţi că vă puteţi apăra. Cum? Răspunsul l-a dat un avocat.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 23 Aprilie 2020, 14:02 | Actualizat: Joi, 23 Aprilie 2020, 14:08- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
„În România au fost mai multe amenzi decât teste de depistare a coronavirusului!” - Este una dintre glumele ce fac furori în mediul online, în ultimele zile.
Pe lângă glumă, sunt însă cifre: cuantumul amenzilor încasate pe perioada Ordonanţei de Urgenţă a crescut semnificativ. Sumele sunt de 10 ori mai mari decât înainte de pandemie.
Citește și:
Dar la toate acestea se adaugă şi sancţiuni complementare, cum ar fi: confiscarea de bunuri rezultate din contraventie, interzicerea accesului la respectivele bunuri, suspendarea temporară a activităţii sau desfiinţarea unor lucrări.
Citește și:
Când ar trebui plătite amenzile primite pe perioada stării de urgență?
„Această amendă ar fi de dorit să fie plătită în 15 zile din momentul în care primim sau ni se comunică procesul verbal, pentru că vom plăti doar jumătate din amendă.
Dacă nu, avem la dispozitie 30 de zile să plătim această amendă. Iar dacă depăşim şi aceste 30 de zile, vom putea fi executați pentru recuperarea sumei care reprezintă cuantumul amenzii”, a explicat avocatul Alina Roșca.
Citește și:
Foarte important: dacă simtiţi că aţi fost sancţionaţi pe nedrept, puteţi contesta amenzile primite în timpul Ordonaţei de urgenţă, la judecătoria din raza zonei în care aţi fost amendaţi.
„De multe ori putem să avem dreptate pentru că poate ni s-a aplicat o amendă mult prea mare față contravenția comisă de noi, sau poate nu am comis nicio contraventie, și, în acest scop, contestăm acest proces verbal și asigurăm că am depus toate materialele care atesta punctul nostru de vedere, precum și un martor care poate să ne susțină punctul de vedere și dorește să vină în instanță cu noi”, a adăugat avocatul.
Mai multe informații, în materialul video de mai sus, din Observator.