De ce 37,3 grade? Alexandru Rafila a explicat cum a fost ales pragul și de ce este necesară verificarea temperaturii
37,3 - cel mai urât număr de români, în ultimele zile. Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mndială a Sănătății, a elucidat misterul! De ce a fost ales acest prag?
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 21 Mai 2020, 12:01 | Actualizat: Joi, 21 Mai 2020, 12:02De ce suntem obligați să ne lăsam verificați înainte de intrarea în magazine sau instituții publice? De ce s-a ales tocmai pragul de 37,3? Ce înseamnă o valoare mai mare? Alexandru Rafila a încercat să răspundă tuturor nelămuririlor românilor.
„Temperatura corporală este în mod normal până la 37 de grade Celsius. Între 37 și 38 de grade considerăm o stare de subfebrilitate. Febra propriu-zisă este după temperatura de 38 de grade Celsius”, a explicat doctorul.
Citește și:
Întrebat cum s-a ajuns la valoarea de 37,3 grade, Rafila a răspuns:
„Pentru că aceste dispozitive care măsoară temperatura de la distanță au o marjă de eroare de +/- 0,2 grade Celsius, așa este la majoritatea dintre ele. Astfel, această marjă de eroare este impusă în măsurarea temperaturii.
Citește și:
Raed Arafat tună și fulgeră! Secretarul de stat anunță măsuri draconice: „Refuzul înseamnă amendă!”
Deci, practic, de la 37,3 grade Celsius, o persoană nu are legătură neapărat cu infecția coronavirus, dar este identificată că are o stare de subfebrilitate care ar putea fi asociată cu această boală. Dacă, în mod evident, nu este vorba de o infecție respiratorie, e o altă problemă, nu cred că o să fie vreo reținere din a primi în diverse spații aceste persoane”, a mai spus Alexandru Rafila.