Antena Căutare

Care este temperatura „ideală” de avut în casă în timpul iernii, pentru a evita condensul, umezeala și mucegaiul

În timpul lunilor de iarnă în locuințe apar condensul, umezeala și mucegaiul. Din fericire, există soluții pentru evitarea apariției acestor fenomene.

Colaj cu mucegai și condens Galerie
Există o temperatură „ideală” care ne ajută să evităm condensul, umezeala și mucegaiul | Shutterstock

Experții au comunicat "temperatura ideală" pentru fiecare cameră din casă pentru a evita condensul, umezeala și mucegaiul. Odată cu scăderea temperaturilor, este posibil ca în multe locuințe să apară pete de mucegai pe perete, sau condens la ferestre.

„Temperaturile reci de afară reacționează cu temperaturile calde din interiorul locuinței. Acest lucru poate provoca umezeală, mucegai și deteriorarea pervazurilor ferestrelor, precum și umflarea podelelor din lemn. Prin urmare, este important să se ia măsuri preventive pentru a se asigura că acest condens este menținut la un nivel minim", a explicat expertul Steve Cox pentru Express.co.uk.

Una dintre modalitățile prin care aceste probleme pot fi evitate este setarea termostatului la o anumită temperatură, potrivit expertului în energie Ava Kelly.

Citește și: Cum scapi de condensul de pe geamurile termopan. Soluție ieftină și eficientă pentru umezeală și mucegai

Temperatura „ideală” pentru a evita condensul, mucegaiul și umezeala în fiecare cameră a locuinței

Specialiștii recomandă ca temperatura să fie cuprinsă între 16 și 23 de grade, în funcție de cameră. În baie și camera copiilor sunt recomandate 23 de grade Celsius.

„Temperatura ideală pentru camerele de zi este de 20 de grade. 23 de grade pentru baie și camerele copiilor și 16 grade pentru dormitor și bucătărie. De asemenea, se recomandă să nu lăsați niciodată temperatura locuinței să scadă sub 14 grade”, a explicat expertul.

Cel mai bine este să avem o "temperatură constantă" în locuință pe tot parcurusul anului și să nu existe fluctuații, pentur că trecerea bruscă de la frig la cald favorizează apariția mucegaiului.

Pe lângă păstrarea temperaturii constante, experiții au dezvăluit și alte metode de a evita formarea condensului și mucegaiului.

Citește și: Cum scapi de condens și de mucegaiul de pe perete sau de la geam. Plante care te fac să renunți la soluțiile de curățat

O soluție anticondens pentru geamuri este aerisitul. Cu cât aerisești mai mult, cu atât umezeala va fi înlăturată și previi astfel apariția mucegaiului și a fenomenului de „geamuri aburite”. Totuși, când afară e mult prea frig ca să aerisești mai mult de câteva minute, atunci ai nevoie de alte soluții rapide și eficiente.

Una dintre soluțiile anticondens și antimucegai este aparatul dezumidificator (cunoscut și ca aparat de absorbit umezeala). Modelele și prețurile sunt pentru toate gusturile și buzunarele, așa că poți opta pentru cel care ți se potrivește ție.

Ca să scapi de condensul de pe geamurile termopan, de umezeală și de mucegai, atunci în mod sigur trebuie să eviți să usuci hainele în interiorul locuinței, indiferent dacă este vorba de calorifere sau uscătoare de rufe. Încearcă fie să îți cumperi un uscător electric, fie o mașină de spălat cu funcție de uscare, fie să pui rufele la uscat într-un spațiu extrem de bine aerisit (un balcon deschis sau cu geamurile deschise larg). În mod contrar, umezeala va amplifica fenomenul de condes pe geamuri

Casa în care a copilărit părintele Arsenie Boca a fost scoasă la vânzare. La ce preț sunt estimate locuința și terenul... (P) Soluții prin care putem să ne dezvoltăm rapid și eficient afacerea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x