Temperatura din frigider este extrem de importantă pentru menținerea prospețimii alimentelor pentru o perioadă cât mai lungă, iar pe timpul verii aceasta necesită ajustări în mod obligatoriu atât pentru eficiența energetică a echipamentului, cât și pentru conservarea alimentelor în condiții de siguranță.
Citește și: Leguma care te ajută să scapi de gheața în exces din congelator. Cum se procedează pas cu pas
Iată cum se reglează corect temperatura din frigider pe timpul verii!
Temperatura pe care trebuie să o ai în frigider pe timp de vară
În sezonul cald, frigiderul necesită o temperatură specială pentru a funcționa optim și pentru a nu risca ca alimentele să se altereze mult mai rapid decât ar fi normal.
Deși multe persoane sunt conștiente că vara frigiderul trebuie setat la o temperatură mult mai joasă, foarte puține știu exact care este setarea ideală pentru un echilibru corect între eficiența acestuia și consumul pe care îl are
Specialiștii susțin că temperatura ideală a frigiderului pe timp de vară ar trebui setată astfel încât alimentele să fie păstrate între 1 și 4 grade Celsius, ceea ce reprezintă cu aproximativ 1 sau 2 grade Celsius mai puțin decât în sezonul rece, potrivit Click!.
Explicația este extrem de simplă, experții motivând faptul că frigiderul trebuie să funcționeze mai puternic pentru a face față căldurii exterioare și pentru a evita alterarea alimentelor.
În cazul în care frigiderul tău nu are un funcția de măsurare a temperaturii interioare, poți apela la un termometru astfel: se pune termometru într-un pahar cu apă și se lasă în frigider pentru aproximativ 3 ore.
După ce te-ai asigurat că timpul a trecut, verifică termometrul și astfel vei afla temperatura exactă din frigiderul tău. Nu uita să o reglezi corect în funcție de anotimp.
Pentru a seta corect termostatul manual în cazul frigiderelor mai vechi, trebuie să știi faptul că rotițele marcate de la 1 la 5 sau de la 1 la 10 pot avea o relevanță extrem de importantă.
Pe timpul verii, experții recomandă setarea termostatelor pe bază de rotiță la aproximativ 60% din capacitatea acestora, adică la nivelul 3 pe o scara de la 1 la 5, sau nivelul 6 pe o scara de la 1 la 10.
Nu uita că la fel de importantă este și temperatura din congelator.
Unii producători de electrocasnice recomandă o temperatură de -18 grade Celsius, aceasta fiind o temperatură standard pentru asigurarea unei conservări eficiente a alimentelor pe un termen cât mai lung.
Pentru a te asigura că nu ai un consum extrem de mare în timpul verii trebuie să ții cont de curățarea regulată a condensatorului, de verificarea garniturilor ușii pentru a nu exista scurgeri de aer, de a nu supraîncărca frigiderul, de a evita deschiderea frecventă a ușii și, bineînțeles, de a te asigura că ușa frigiderului este închisă bine.