De ce nu mai poartă românii mască de protecție, deși au explodat cazurile de coronavirus. Misterul a fost deslușit
De ce nu mai poartă românii mască de protecție, deși în România există o explozie a numărului de cazuri noi de coronavirus? Au fost raportate peste 1.500 de îmbolnăviri în ultimele patru zile, iar autoritățile se pregătesc pentru ce e mai rău, inclusiv pentru o posibilă revenire la starea de urgență.
Publicat: Luni, 06 Iulie 2020, 08:44 | Actualizat: Luni, 06 Iulie 2020, 09:08- Finala Asia Express e miercuri, de la 20:30, pe Antena 1 și în AntenaPLAY! Drumul Zeilor ajunge la capăt cu marii câștigători
- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Tinerii petrecăreți din Centrul Vechi al Capitalei nu poartă mască, deși aleile devin tot aglomerate, iar distanțarea socială pare să nu mai existe.
Citește și:
Aceștia spun că unul dintre motivele pentru care au renunțat să mai poarte mască este faptul că temperaturile au crescut foarte mult și, în plus, cu cât trece timpul cu atât cred mai puțin în existența virusului.
"Unul dintre motivele pentru care nu mai port mască este căldura excesivă, însă cred că e totuși important să ne protejăm. Virusul este încă activ", spune un tânăr petrecăreț, în Centrul Vechi din Capitală, pentru Antena 3.
Ce spun cei care nu cred că exista coronavirus, vedeți in materialul video de mai jos:
Purtarea măștii, obligatorie în România în spatiile închise
Pe perioada stării de alertă, masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, spații comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, pe toată durata prezenței în oricare din spațiile închise ale incintei.
Categorii exceptate de la purtarea obligatorie a măștii
- angajatul este singur în birou sau se află minim 2 metri între persoanele din acel birou, cu condiția aerisirii camerei, cel puțin la două ore și se asigură dezinfecția suprafețelor;
- persoana suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare;
- persoana desfășoară activitați fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescuta, etc.);
- prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
- vorbitorii în public cu condiția respectării distanței de 3 metri
- elevii/studenții doar în timpul orelor de curs, dacă se respectă distanțarea corespunzătoare
- copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.