Înscrieri clasa pregătioare 2019. De unde pot procura părinții informații despre școli
Înscrieri clasa pregătioare 2019. De unde pot procura părinții informații despre școli, cum se face înscrierea copiilor în clasa 0, în anul școlar 2019-2020 și care sunt actele necesare.
Publicat: Miercuri, 27 Februarie 2019, 15:26 | Actualizat: Miercuri, 27 Februarie 2019, 15:50Înscrieri clasa pregătioare 2019. De unde pot procura părinții informații despre școli, cum se face înscrierea copiilor în clasa 0, în anul școlar 2019-2020 și care sunt actele necesare.
Înscrierile în clasa pregătioare 2019 vin cu multe emoții pentru părinții care fac tot posibilul să facă cele mai bune alegeri pentru micuții care vor începe școala în anul școlar 2019-2020, intrând în clasa 0.
Alegerea școlii este una dificilă, asta deși fiecare copil este arondat unei școli în funcție de adresa la care are domiciliul împreună cu părinții sau tutorele legal. Tocmai din acest motiv, informațiile despre școli sunt esențiale în etapa de înscriere în clasa pregătitoare.
Înscrieri clasa 0 pregătitoare 2019- de unde pot procura părinții informații despre școli
Pe internet: inspectoratele şcolare generale vor crea, pe prima pagină a site-urilor lor, o secţiune numită Înscrierea în învăţământul primar 2019.
Direct de la şcoli, cu ocazia Zilelor porţilor deschise. Fiecare unitate de învăţământ în care se organizează clasa pregătitoare are obligaţia să organizeze acest eveniment public în intervalul 26 februarie - 9 martie. Părinţii şi copiii vor putea vizita spaţiile şi vor putea discuta cu cadrele didactice.
De la unităţile de învăţământ preşcolar, în cadrul întâlnirilor pentru informarea şi consilierea părinţilor copiilor din grădiniţă care vor fi cuprinşi, în anul şcolar 2019 - 2020, în învăţământul primar.
Telverde: poate fi apelat numărul 0 800 816 xyz, unde xyz reprezintă indicativul pentru fiecare judeţ (ex. Arad - 257).
Activități în clasa pregătitoare - an școlar 2019-2020
Copiii îşi vor dezvolta capacitatea de a comunica, vor stabili sau consolida primele contacte cu lumea numerelor şi a literelor, vor învăţa să observe mediul înconjurător şi să interacţioneze cu ceilalţi copii, prin jocuri didactice, activităţi în echipă, activităţi de descoperire, prin desen sau muzică.
Clasa pregătitoare sau clasa 0 este un timp de acomodare a copilului cu viața școlii, care să-i permită o bună adaptare la programul și cerințele specifice acestui mediu.
În clasa pregătitoare, copilul este încurajat să capete încredere în forţele proprii, să-și sporească stima de sine, iniţiativa şi dorinţa de reuşită.
Exersarea deprinderilor şi capacităţilor motrice este o ţintă importantă, prin participarea copiilor la activităţi de dezvoltare motrică, dar şi la alte activităţi de mişcare în asociere cu muzica (prin intermediul Educaţiei fizice şi a disciplinei Muzică şi mişcare).
Fiecare copil are un loc asigurat. Potrivit edu.ro numărul de locuri alocat prin cifra de şcolarizare pentru clasa pregătitoare este mai mare decât numărul copiilor care au împlinit vârsta pentru a începe învăţământul primar.
Pe aceeași temăPentru dezvoltarea psiho-fiziologică a copiilor clasa pregătitoare oferă condițiile unui program adaptat specificului vârstei. Atât după clasa pregătitoare, cât și după clasa I, nu există noțiunea de repetenție. În această perioadă trebuie identificate măsuri care vizează prevenția, compensarea inechităților manifestate la elevii proveniți din medii defavorizate la debutul școlarității, identificarea timpurie a dificultăților de învățare și intervenția individualizată.
Strategia cea mai eficientă o constituie evaluarea continuă și, în funcție de rezultatele înregistrate, intervenția imediată și particularizată pe durata anului școlar, inclusiv prin intermediul Programului Școala după școală.
În clasa pregătitoare sunt înscriși copiii care au împlinit vârsta de 6 ani până la data începerii anului școlar, respectiv până la 31 august 2019. La solicitarea scrisă a părinţilor, a tutorilor sau a susţinătorilor legali, pot fi înscrişi în clasa pregătitoare şi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la sfârşitul anului calendaristic, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.