Lucrul vital pe care trebuie să-l faci înainte de a-ți cumpăra sau rezerva o vacanță în 2023. Recomandările unui expert financiar
Expertul în economisirea banilor, Martin Lewis, a explicat ce trebuie să faci înainte să-ți cumperi sau să-ți rezervi o vacanță în 2023.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 16 Ianuarie 2023, 16:53 | Actualizat: Miercuri, 25 Ianuarie 2023, 10:57Expertul financiar Martin Lewis i-a avertizat pe cei care planifică o vacanță în lunile următoare.
Ianuarie, dar și săptămânile următoare reprezintă perioada de vârf pentru a rezerva sau cumpăra excursii sau concedii de odihnă pentru vara lui 2023.
Pe aceeași temăLucrul vital pe care trebuie să-l faci înainte de a-ți cumpăra sau rezerva o vacanță în 2023. Recomandările unui expert financiar
Cu toate acestea, Martin Lewis a explicat că există un lucru vital pe care orice turist trebuie să-l facă înainte de a-și rezerva o vacanță în anul 2023. Există totodată o greșeală comună pe care o fac majoritatea, notează Dailystar.co.uk.
Mai exact, unii turiști nu-și fac și o asigurare de călătorie, înainte de a face o rezervare sau de a-și cumpăra o vacanță.
„În fiecare primăvară, fără greș, cineva îmi pune o întrebare sfâșietoare.
De obicei, au fost diagnosticați cu cancer sau cu altă afecțiune gravă care necesită tratament pe termen lung și nu vor putea pleca în vacanța de vară.
Pe aceeași temăCu toate acestea, compania aeriană nu le va rambursa banii, în limitele drepturilor sale, deoarece biletul nu este defect.
Eu le spun: pentru asta este asigurarea de călătorie.
Este trist să aud asta pentru că de multe ori le explic că nu este nicio cale de atac. Scopul unei asigurări de călătorie este să te protejeze în cazul în care se întâmplă lucruri care te împiedică să mai mergi în vacanțe”, a explicat expertul financiar.
El a mai adăugat că oricine ar trebui să aibă un card european de asigurări de sănătate valabil sau un card global de asigurări de sănătate înainte de a pleca în vacanță.
Cardurile le permit turiștilor să obțină asistență medicală gratuită în spitalele de stat, dar și la medicii de familie din UE sau Elveția pentru același cost pe care îl plătesc localnicii.
Așadar, sunt la îndemână în caz de accident, urgență sau de boală în timpul vacanței.
Pe aceeași temă