Medic român la New York, despre coronavirus: ”E un virus periculos, nu avem un tratament!”
Un medic din New York a vorbit despre noul coronavirus, dezvăluind ce măsuri sunt luate acolo pentru a preveni răspândirea virusului ucigaș.
Publicat: Miercuri, 01 Aprilie 2020, 21:29 | Actualizat: Miercuri, 01 Aprilie 2020, 21:48Astfel, în cadrul unui interviu pentru Antena 3, Theo Trandafir a vorbit despre natura noului coronavirus.
”Avem o criză umanitară fără precedent. E peste tot. Avem un virus care e periculos și misterios în același timp. Nu am găsit un tratament adecvat. Toți suntem sub presiune, suntem supraîncărcați, dar încercăm să performăm cel mai bine.
New York are un volum foarte mare de pacienți foarte bolnavi. Gândirea medicală de la Terapie Intensivă trebuie balansată în funcție de criza pe care o avem. Triajul devine mult mai ferm. Încercăm să luăm niște decizii poate nu foarte etice, dar foarte bune pentru sănătatea populației în general. Suntem depășiți, dar încercăm să tratăm toți pacienții cât de bine putem.
Ultima oră! Alte două persoane au murit din cauza coronavirusului. Numărul deceselor a ajuns la 92
În acest moment aș dori ca toți oamenii să se comporte ca și cum ar fi infectați cu virusul, să stea acasă. Pare un virus care se duce pe celulele de apărare a plămânului, pneumocitele de tip doi, care ajută la regenerarea celulei de bază a plămânului. De aceea asistăm la infecții respiratorii foarte puternice.
Face parte din categoria virusurilor coronaraniere. A fost descris de medici cu mult înainte, mai ales de medicii veterinari.
Nu este încă niciun tratament foarte bun care să crească imunitatea individului”, a declarat Theo Trandafirescu, medic pneumolog în New York.
SUA au depășit 200.000 de cazuri de coronavirus
Noul coronavirus a ucis 465 de persoane în Statele Unite în termen de 24 de ore, potrivit bilanţului anunţat marţi seară de Universitatea Johns Hopkins, transmite Agerpres.
Această creştere spectaculoasă a ridicat la 4.528 de decese bilanţul total de la debutul pandemiei.
Statele Unite sunt de departe ţara cu cel mai mare număr de cazuri înregistrate (205.438), cu 16.908 mai multe într-o zi, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins, actualizate încontinuu.
Recordul numărului de morţi în 24 de ore a fost observat la 27 martie în Italia (969 decese).