Medicii care nu pot primi bolnavi în afara Covid sunt disperați: "Pacienții cu boli cronice ne sună zilnic. Pentru ei, spitalul este a doua casă"
Medicii care lucrează în spitale destinate tratării exclusive a bolnavilor de coronavirus au ajuns la limita disperării și sunt revoltați, "Pacienții cu boli cronice ne sună zilnic. Pentru ei, spitalul Colentina este a doua casă", spun doctorii unuia dintre cele mai importante spitale din București.
Publicat: Miercuri, 24 Iunie 2020, 23:25 | Actualizat: Miercuri, 24 Iunie 2020, 23:34Spitalului Colentina din București a fost transformat în unitate suport Covid. În prezent, găzduiește doar câțiva pacienți infectați cu coronavirus. În trecut, unitatea trata peste 20.000 de pacienți. Medicii sunt revoltați că nu au mai operat de trei luni.
”Ne îndreptăm către o deprofesionalizare pentru că n-am mai operat de 3 trei luni. Deși nu suntem specializați, îi tratăm pe cei șase bolnavi de Covid, sub coordonarea colegilor de la Institutul Marius Nasta.”, dezvăluie șeful de secție de la Urologie, din spitalul Colentina, exclusiv pentru Antena 3.
Citește și:
Șefa secției Hematologie, a aceluiași spital, a povestit pentru sursa citată că a fost sunată zilnic de pacienți, pentru care spitalul Colentina este a doua casă, date fiind bolile cronice de care suferă, care necesită internarea periodică. ”Cel mai mult îmi doresc să-mi fac meseria de hematolog. Sunt mulți ani de zile pe care i-am vestit în pregătirea mea și a echipei mele, ar fi păcat ca pacienții să nu beneficieze de pregătirea noastră. Îi așteptăm pe pacienți. Simțim că nu ne facem menirea noastră, trebuie să tratăm pacienții și ar fi păcat să nu facem asta, mai ales că avem cu ce.”, a mai spus dr. Diana Georgescu.
Ce alte acuzatii fac medicii de la Colentina, în materialul video de mai sus!