Antena

(P) Ce rol are ambiția în atingerea obiectivelor

Cum să-ți identifici obiectivele, dar și cum să le atingi? Ce rol are ambiția și determinarea în acest demers? Despre toate acestea, dar și despre principalii pași pe care trebuie să-i urmezi, am vorbit în continuarea articolului!

Publicat: Vineri, 07 Ianuarie 2022, 13:34 | Actualizat: Vineri, 07 Ianuarie 2022, 13:38
(P) Ce rol are ambiția în atingerea obiectivelor

Text: Mihaela Pascari

Cum te poate influența ambiția

Cu siguranță cunoști o persoană cu care de fiecare dată când vorbești îți dă o energie bună și te face să crezi că totul este posibil, că e nevoie doar de dorință și muncă. Poate chiar tu ești acea persoană! Acești oameni sunt cei care au succes în carieră, care reușesc să-și atingă țelurile și realizează lucruri mărețe. De fapt, diferența dintre oamenii de succes și cei care sunt plafonați stă în ambiție. Totuși, nu ignora realitatea așa cum este ea, încearcă să afli care a fost startul acestor persoane, dar și sacrificiile pe care le-au făcut pentru a-și atinge obiectivele.

Ambiția este puterea de a-ți urma planul/drumul în ciuda tuturor obstacolelor care-ți apar în cale, este curajul cu care acționezi de fiecare dată când lucrezi la îndeplinirea obiectivelor tale.

Studiile confirmă că de cele mai multe ori este vorba despre ambiție sau mai degrabă despre lipsa ei, atunci când vine vorba de evoluție profesională. Sau motivația de a întreprinde un efort susținut și de durată în care să investești cunoștințele tale și timpul personal.

Ambiția și determinarea – în amănunte

Ca să înțelegi mai bine cum să procedezi cu aceste obiective în carieră, dar și ambiția cu care poți să ajungi la ele, am decis să punem în oglindă două situații, pentru a arată cât de iresponsabil ne putem comporta, uneori, când vine vorba despre cariera noastră.

Acum că au trecut sărbătorile, putem să facem radiografia acestora. Majoritatea dintre noi ne-am făcut planuri pentru minivacanță, fie a fost vorba despre vizita celor dragi, fie am pregătit meniul pentru seara dintre ani. Planurile pe care ni le facem pentru timpul liber, de regulă, sunt structurate și bine puse la punct, căci vrem să iasă totul ca la carte. Unde mergem? Pentru câte zile? Ce trebuie pregătit? Care e bugetul pe care îl avem la dispoziție? Care sunt responsabilitățile fiecăruia? La toate aceste întrebări avem un răspuns atunci când ne planificăm petrecerea timpului liber. Tot procesul ia de la câteva ore bune până la câteva zile.

Întrebarea însă este următoare: Când a fost ultima oară când ți-ai luat câteva ore bune să te gândești la viitorul carierei tale? Să o vizualizezi, să trăiești acel sentiment al împlinirii profesionale? Când a fost ultima dată când ți-ai făcut un plan despre pașii, bugetul și acțiunile pe care trebuie să le întreprinzi pentru a avea succesul profesional pe care ți-l dorești?

Din această comparație reiese foarte clar că jobul, în care ne petrecem o treime din timpul unei zile merită să primească cel puțin același efort în fiecare an pentru a ne asigură că ne simțim împliniți și la locul de muncă, nu doar în cele 21 de zile de concediu.(LINK)

Cum să-ți atingi, de fapt, obiectivele?

Care este domeniul în care vrei să excelezi? Ce job te inspiră și simți că ai pasiunea de a-l transformă într-o carieră. Diferența este uriașă între doi candidați care concurează pentru un job în IT, primul pentru că știe că asta își dorește cu adevărat, asta a studiat cu plăcere și unul care a ajuns în IT doar dintr-o întâmplare și a decis să continue în această direcție fără să-i fie foarte clar de ce.

Recomandari A1

Orice angajator simte unde există pasiune și unde există potențialul cel mai mare pentru rezultate. Dacă nu-ți este clar ce vrei să faci, ia-ți timpul necesar pentru reflecție.

Setează-ți scopurile. Gândește-te la lucrurile pe care trebuie le înveți, pe care trebuie le experimentezi, rezultatele la care trebuie să ajungi. Obiectivele trebuie să fie SMART (LINK), adică simple, măsurabile, realizabile, realiste din punct de vedere al resurselor necesare de timp.

Cere ajutorul celor din jur, fie că este vorba despre cineva cu care lucrezi, un mentor, un coach, fie că e vorba de un prieten. S-ar putea să înveți foarte multe din experiențele lor.

Acționează pentru a-ți atinge obiectivele!

Spre exemplu, dacă domeniul de interes pentru tine este IT-ul, atunci s-ar putea să ai nevoie de o calificare. eJobs România te susține în acest demers. Poți să te înscrii la cursurile de IT, create de eJobs printr-un proiect cofinanțat din Fondul Social European, parte a programului Operațional Capital Uman 2014-2020.

Dacă ești atent la detalii și la identificarea erorilor în site-uri, cursul de Tester s-ar putea să fie exact ceea de ce ai nevoie. În cadrul acestuia, vei învăța cum să descoperi defectele website-urilor, aplicațiilor și programelor dezvoltate de programatori. Vei contribui la crearea celor mai tari website-uri.

Ce ar trebui să știi despre cursurile în IT:

Cursurile gratuite în IT sunt disponibile prin: PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 – Educație și competențe

ID proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Contact: 0729699505

Whatsapp LinkedIn
ejobs
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e thriller-ul coreean care te va captiva. Când tentațiile și ambiția duc pe un drum fără întoarcere. Vezi primele episoade disponibile.
Stirile zilei Un copil de 9 ani și o tânără de 25 de ani, la spital după ce mașina lor s-a înfipt în spatele unui TIR pe o șosea din Hunedoara
Videoclipul zilei
Citește și
(P) Sondaj eJobs și Skillab: 60% dintre angajați vor să facă reconversie profesională în următorul an
eJobs: 20.000 de locuri de muncă la stat au fost scoase în piață de la începutul anului. Angajările...
(P) Piața muncii, după primul trimestru: aproape 100.000 de joburi, 2,7 milioane de aplicări și peste...
(P) Sondaj eJobs: 6 din 10 angajatori au bugetat majorări salariale pentru 2023. Mulți vor oferi un plus...
Video recomandate
Video
Citește și
5 plante de apartament care sunt ușor de îngrijit. Specialiștii le recomandă pentru persoanele cu un program... Catine.ro
Celebra actriță Cansu Dere vorbește despre rolul ei din noul proiect la care lucrează. În ce producție o pot... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Lista asasinatelor comandate de Putin în străinătate, într-un document desecretizat al informațiilor americane:... Libertatea.ro
România, înspre recesiune. De ce au ajuns previziunile economice să fie sumbre. „Deficitul ne... Ziare.com
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în... AntenaSport
Fosta soție a lui Ben Affleck, Jennifer Garner, nu mai vrea să aibă de-a face cu cealaltă fostă soție, Jennifer... Elle
Ce este sourdough, “pâinea de bogați”, cum îi spune Dana Budeanu! Ce beneficii are și cum se... Spynews.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!” BZI
Scandal monstruos între Adriana Bahmuțeanu și Gabriela Lucuțar! „Tot obosită ești, Regină?!” BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată, plini de savoare și culoare HelloTaste.ro
O tânără care a făcut un test ADN ca să afle care este istoria familiei sale a făcut o descoperire șocantă... Antena3.ro
Cum a reacționat Elon Musk când Mark Cuban a spus că ar cumpăra X. Miliardarul a recunoscut că nu are banii... useit
Horoscopul zilei de 25 noiembrie 2024. Peștii sunt perfecționiști. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Orașul european care ar putea interzice Airbnb până în 2028 Wall-Street
Horoscop pentru mâine: Previziuni astrologice pentru toate zodiile Kudika
Cât de periculos este mucegaiul din casă în funcție de culoarea lui. Explicațiile unui microbiolog Playtech
A murit unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Nicolae Ceaușescu Redactia.ro
Impact uriaş pentru România după ce va adera şi terestru la Schengen Observator
Lipsa de fier: simptome care trebuie să-ți dea de gândit MediCOOL
De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit HelloTaste
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie ProSport
Marcel Ciolacu: Biletul meu de avion costă cât jumătate din sticla de VIN Petrus pe care au băut-o Ciucă,... Gandul
Adriana Bahmuțeanu și George Restivan sunt ÎMPREUNĂ! Când a venit el pe furiș, în România: Silviu Prigoană a... CanCan
Cum să devii cea mai bună bunică din lume. Activitățile care te pot apropria de nepoți DeParinti
Ed Sheeran nu și-a dat acordul ca vocea lui să fie inclusă în noua versiune a piesei „Do They Know It’s... ZUTV
Cel mai sănătos fruct din lume. Are un scor nutrițional de 96 din 100 UseIT
Sos piri-piri. Ce să pregătești atunci când ai poftă să mănânci picant Hello Taste