(P) Pași de urmat înainte de să-ți schimbi traseul profesional
Uneori, e bine să rămâi în zona de confort atunci când simți că nu poți să faci față unei schimbări. Totuși, dacă dorința de a nu schimba lucrurile durează o perioadă lungă de timp, s-ar putea să devii din ce în ce mai nemulțumit de jobul pe care îl ai. Iar apoi, starea emoțională se poate reflecta și în viața personală.
Publicat: Vineri, 16 Iulie 2021, 15:15 | Actualizat: Vineri, 16 Iulie 2021, 15:17Așadar, atunci când trebuie să iei o decizie în privința carierei tale, e bine să-ți iei timp pentru a analiza toate aspectele. Ca să-ți fie mai ușor, ți-am pregătit un ghid care conține pașii necesari pe care să-i urmezi înainte de o reconversie profesională.
Planul de acțiune pentru a lua o decizie în privința carierei
Pune-ți întrebări legate de cariera ta actuală
O perioadă de introspecție pentru câteva zile sau chiar câteva săptămâni este necesară pentru a lua decizia de a face o reconversie profesională sau nu. Totodată, câteva zile de reflectare te pot ajuta să determini aptitudinile relevante pe care le ai deja. Pentru asta nu este necesar să renunți la locul de muncă actual, ci mai degrabă să-ți iei în fiecare zi câteva momente de respiro în care să stai de vorbă cu tine și să-ți pui întrebări referitoare la ceea ce-ți dorești să faci mai departe.
Alocă timp pentru documentare
Este important să te documentezi despre domeniul în care vrei să te reconvertești. Cum arată o zi de muncă în industria respectivă? Care sunt salariile pe care le oferă angajatorii? Dar și ce abilități ar trebui să dobândești ca adaptarea la noul job să fie mai ușoară? Spre exemplu, despre domeniul IT, am vorbit mai multe în acest articol! O altă sursă de informare este rețeaua ta de networking. Totodată, poți întreba prietenii sau cunoștințele care lucrează în domeniul de interes pentru tine.
Discută cu cei care ar putea să vadă decizia ta din alt unghi
Discută cu familia sau apropiații despre decizia de a te reconverti. Opinia lor s-ar putea să te ajute să vezi lucrurile dintr-o altă perspectivă. E important să te detașezi și să vezi situația din mai multe unghiuri, iar discuțiile cu cei care-ți sunt alături s-ar putea să-ți fie de ajutor.
Investește în formarea de noi abilități
În cazul în care schimbarea în carieră necesită formarea de noi abilități sau parcurgerea unor cursuri, ar fi bine să iei inițiativa în acest demers. Dacă îți dorești să faci o schimbare în carieră în domeniul IT, cel mai simplu este să te înscrii pe site-ul https://cursuri-it.ejobs.ro/, să descoperi cursurile disponibile și să te înscrii, completând formularul de pe site.
Vestea bună este că aceste cursuri, organizate de eJobs România și cofinanțate din Fondul Social European, parte a programului Operațional Capital Uman 2014-2020, sunt 100% gratuite.
Nu ai nevoie de o pregătire anterioară, ca să fii selectat printre cursanți trebuie doar să ai opt clase absolvite, să fii angajat și deschis pentru a descoperi și învăța lucruri noi. Programul de formare are loc în totalitate în online, de luni până vineri între 18:00 și 21:00.
eJobs îți pune la dispoziție două cursuri, cel de JavaScript care va dura între 4-6 luni și cel de QA Tester, care va dura între 6-8 săptămâni. Ambele sunt susținute de un formator cu experiență.
Totodată, eJobs te va susține prin sesiuni de consiliere profesională. Rămâne doar să te scrii cu încredere la adresa de e-mail silviu.petrescu@ejobsgroup.ro sau sună la 0729.729.843.
PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020
Axa Prioritară 6 – Educație și competențe
ID proiect: POCU/726/6/12/135988
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Contact:
SILVIU PETRESCU
silviu.petrescu@coderslab.ro
0729.729.843