Părintele Ilie este militar. A slujit bolnavilor de SIDA, apoi deținuților de la Rahova: "Mergeți mai încet!, cred că acesta este mesajul lui Dumnezeu"
Părintele Ilie este militar. A slujit bolnavilor de SIDA, apoi deținuților de la Rahova. S-a rugat și i-a binecuvântat de-a lungul timpului și pe bătrânii din cămine. A fost numit “ostașul cu două uniforme” și “Militarul din brațele lui Hristos” căci a îmbinat mereu cu succes uniforma de militar cu iubirea pentru Dumnezeu și pentru semenii săi.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 21 Aprilie 2020, 13:00 | Actualizat: Marti, 21 Aprilie 2020, 13:17Preotul Ilie Mirel este cel care a tradus slujba de Înviere din biserica militară din sediul MApN în limbaj mimico-gestual.
Pe blogul Armatei Române, părintele Ilie a răspuns la câteva întrebări. A explicat ce crede că se întâmplă cu această lume greu încercată de pandemie. Dumnezeu vrea să ne transmită un mesaj, a răspuns preotul.
Citește și:
“Mergeți mai încet!" cred că acesta este mesajul lui Dumnezeu. Eram antrenați într-o agitație permanentă, parcă nu ne mai bucuram de viață. Trebuie să apreciem ce avem. În nicio primăvară natura nu a fost mai frumoasă ca anul acesta. Fiindcă am luat o pauză, putem să ne oprim să ascultăm păsările. Nu mai sunt claxoane, zgomot de motoare în trafic. Putem să ne oprim să observăm cum a crescut iarba pe marginea trotuarului, să admirăm copacii înfloriți. Acum avem timp", a fost răspunsul dat de părintele Ilie.
Preotul Ilie a fost numit “ostașul cu două uniforme” și “Militarul din brațele lui Hristos”
Preotul Ilie Mirel este preot la Biserica Sfântul Elefterie Vechi a comunității surzilor din capitală și, de 21 de ani, preot militar la Corpul de Control și inspecție al MApN.
A fost numit “ostașul cu două uniforme” și “Militarul din brațele lui Hristos” pentru că părintele Ilie iubește două uniforme – atât cea a preoției, cât și haina militară.
Pe aceeași temăPărintele Ilie a slujit la penitenciarul din Rahova, la casa de bolnavi de SIDA din Vidra, la azilul de bătrâni din Ciolpani și în prezent este preot al comunității de surzi din București.
A urmat un curs de limbaj mimico-gestual pentru a se putea înțelegi cu cei surzi
La azilul de bătrâni, Mirel avea trei persoane cu care îi era dificil să comunice deoarece acestea aveau deficiențe de auz și vorbire. Astfel, Mirel a decis să urmeze un master și un curs de limbaj mimico-gestual, pentru a elimina orice obstacol în comunicare.
Așa a ajuns, în 2013, preot la Biserica Sfântul Elefterie Vechi a comunității surzilor din capitală. Unde, mărturisește el, nu a avut cea mai caldă primire.