Antena

Tinerii români pe urmele marilor inventatori! Studenții de la Politehnica se pregătesc să lanseze o rachetă în spațiu

Într-un campus de cercetare al Universităţii Politehnica, o parte din echipă lucrează de zor. Au încredere în racheta lor şi spun că proiectul a început dintr-o dragoste infinită. precum este spaţiul.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 10 Iulie 2020, 13:03 | Actualizat: Vineri, 10 Iulie 2020, 13:02
Într-un campus de cercetare al Universităţii Politehnica, o parte din echipă lucrează de zor. Au încredere în racheta lor şi spun că proiectul a început dintr-o dragoste infinită. precum este spaţiul.

Scopul rachetei nu este doar lansarea in sine, ci consta in plasarea unui nano-satelit pe orbita.

La o suta de km altitudine, acolo se presupune ca incepe spatiul. Si aceea este altitudinea la care au ajuns studentii din America. Noi planuim sa ajungem pana la 300-400 km altitudine. Dupa ce vom ajunge acolo si vom plasa satelitul, satelitul in sine va fi dovada ca noi am depasit recordul.

Cheia unui vis îndeplinit? Acţiunea! Studenţii noştri muncesc la rachetă încă de vara trecută şi nu au renunţat nici pe perioada pandemiei. Au plănuit deja şi de unde vor să facă lansarea.

"In urma unor discutii cu cei de la Ministerul Apararii din Romania, am aflat ca putem sa folosim o baza militara de la Capul Midia pentru a face lansarile initiale de teste, iar pentru lansarea finala, suntem interesati chiar sa lansam de la baza agentiei spatiale Europene din America de Sud", spune Marius Trifu.

Se spune că o minte vizionară poate schimba o lume întreagă. Inchipuiţi-vă ce pot face mai multe, aduncate la un loc.

"Noi, chiar daca suntem vazuti de altii ca noi ne indepartam de umanitate si lucram cu tehnologie, noi pentru tot oameni o facem. Vrem sa extindem paleta de experiente a umanitatii si intr-un viitor sigur, zic eu, treaba asta o sa fie in drepturile oamenilor. Oamenii o sa. aiba dreptul sa aiba acces la spatiu", spune Robert Ioniţă.

Tinerii lucrează momentan la designul final al rachetei iar pentru materialele folosite apelează la sponsorizări private. Prima lansare, cea experimentală, este plănuită pentru anul viitor.

Whatsapp LinkedIn
social observator13 racheta spatiu nasa satelit politehnica
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e thriller-ul coreean care te va captiva. Când tentațiile și ambiția duc pe un drum fără întoarcere. Vezi primele episoade disponibile.
Stirile zilei Comuna unde curge apă neagră la robinet prin ţevi de petrol. Localnicii plătesc facturi de sute de lei. Reacţia furnizorului. "E bună de băut"
Citește și
Ovidiu Bădescu, profesorul care creează singur România Educată
Adela - Tot ce nu se vede, sezon 3, Episodul 13 - Vlad Vîlciu și Elena Mogîldea
AjutEu 2021, din 29 noiembrie, la Antena 1
”Cea mai iubită ţară”, o nouă serie marca Observator 19, începe luni, la Antena 1
Video recomandate
Video
Citește și