Antena

Ziua Crucii Roșii: Cum poți deveni voluntar Crucea Roșie și la ce te ajută asta

Pe 4 iulie se împlinesc 143 de ani de când a luat ființă Societatea Crucea Roşie din România, singura organizaţie umanitară cu o reţea funcţională pe întreg teritoriul ţării. Află cum poți deveni voluntar Crucea Roșie, cum poți ajuta și la ce te ajută asta pe tine

Autor: Alina Serea Publicat: Joi, 04 Iulie 2019, 09:13 | Actualizat: Joi, 04 Iulie 2019, 10:03
Voluntar Crucea Rosie

Pe 4 iulie se împlinesc 143 de ani de când a luat ființă Societatea Crucea Roşie din România, singura organizaţie umanitară cu o reţea funcţională pe întreg teritoriul ţării. Află cum poți deveni voluntar Crucea Roșie, cum poți ajuta și la ce te ajută asta pe tine

În România, Crucea Roșie are peste 6.000 de voluntari. În fiecare zi, cei care își doresc să dea o mână de ajutor persoanelor care se află în dificultate, fie că vorbim despre oameni fără adăpost sau oameni care au probleme de sănătate, pot deveni voluntari la Crucea Roșie.

Crucea Roșie Română asistă persoanele vulnerabile în situații de dezastre și de criză. Prin programele și activitățile sale în beneficiul societății, contribuie la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele, protejează sănătatea și viața, promovează respectul față de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naționalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenență socială sau politică - se arată pe site-ul Crucea Roșie România.

Cum poți ajuta ca voluntar Crucea Roșie

Crucea Roșie este cea mai organizație umanitară la nivel național și mondial. Ca voluntar Crucea Roșie poți să te implici într-o varietate de proiecte și domenii, în functie de aptitudinile si preferințele tale:

-poți fi parte din Detașamentele pentru intervenție în caz de dezastru;
-acordarea primului ajutor de bază.

-programe sociale pentru asistarea persoanelor fără venituri;
-pregătire și distribuire de pachete cu alimente, îmbrăcăminte, sau jucării pentru persoane fără venituri, bătrâni din centre rezidențiale, refugiați;
-informare pe diferite teme de natură socială; sprijinirea copiilor din centrele de plasament, sprijin moral și material vârstnicilor din căminele-spital și centre rezidențiale pentru vastnici;
-servicii de îngrijire la domiciliu și medico-sociale pentru persoane vârstnice;
-programe de dezvoltare comunitară;
-campanii pe teme legate de prevenirea traficului de ființe umane.

-campanii de promovare a sănătății (educație sexuală, alimentație sănătoasă, prevenirea fumatului sau a utilizării drogurilor, prevenirea injectării cu virusul HIV, prevenirea tuberculozei etc).

Recomandari A1

-promovarea și difuzarea Dreptului Internațional Umanitar;
-campanii de promovare și protecție a emblemei de Cruce Roșie;
-campanii de prevenire a traficului de ființe umane;
-organizarea de tabere pentru tineret și voluntari;
-organizarea de training-uri și seminarii pe diverse teme;
-organizarea de evenimente cu ocazia lunilor Crucii Roșii Române (Mai și Septembrie).

-tehnoredactare de materiale, realizarea de publicații, pagini web;
-traduceri;
-realizarea revistei presei;
-organizare de evenimente.

De ce este bine să fii voluntar Crucea Roșie

Pe lângă faptul că a fi voluntar Crucea Roșie te ajută să faci ceva deosebit cu viața, să faci un bine și să fii folositor celor care se află în suferință, sunt și beneficii pentru persoanele care aleg să se alăture celor 6000 de voluntari

Cum poți deveni voluntar Crucea Roșie

Pentru a deveni voluntar Crucea Roșie trebuie să ai 16 ani împliniți. Procedura nu este deloc complicată. Doritorii pot trimite un formular de înscriere la sediul Crucea Roșie cel mai apropiat de locuința lor și apoi pot stabili o discuție cu persoanele care se ocupă de recrutarea voluntarilor pentru a afla cum se poate integra în familia de 6000 de voluntari Crucea Roșie România.

Formularul de înscriere și mai multe detalii se pot găsi pe crucearosie.ro

143 de ani de la înființarea Crucii Roșii, în România

La 4 iulie 1876, a luat fiinţă Societatea Crucea Roşie din România, care şi-a început activitatea în actualul sediu al Spitalului Colţea din Bucureşti. Printre semnatarii actului de înfiinţare a Crucii Roşii Române se regăsesc importante personalităţi ale vremii: Nicolae Cretzulescu, George Gr. Cantacuzino, C.A. Rosseti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza, Gr. G. Cantacuzino şi dr. Carol Davila.

Primul preşedinte al Crucii Roşii Române a fost prinţul Dimitrie Ghica, în perioada 1876-1897. La nici trei săptămâni de la înfiinţare, în 20 iulie 1876, prima ambulanţă a Crucii Roşii Române a plecat într-o misiune umanitară pe frontul sârbo-turc, la sud de Dunăre.

Prin Statutul Crucii Roşii, adoptat în 1876, femeile nu puteau face parte din conducerea Societăţii. De aceea, în 1906, au pus bazele "Societăţii de Cruce Roşie a doamnelor din România", prima preşedintă aleasă fiind Irina Câmpineanu. Societatea se ocupa cu strângerea de fonduri pentru ajutorarea în caz de război şi calamităţi, pregătea personal voluntar, coopta doamne devotate din aproape toate oraşele ţării.

Regina Maria - "Crucea Roşie, nădejdea tuturor”

În 1915, Adunarea Generală a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie a aprobat fuziunea celor doua entităţi. Cu acest prilej, Regina Maria, sub al cărei patronaj se afla Crucea Roşie la acea vreme, a adresat românilor următorul mesaj:

"Crucea Roşie, nădejdea tuturor în timp de pace, ca şi în război, nu trebuie să piară. Cu toţii, de la mic la mare să o sprijinim cu evlavie, cu însufleţire, cu nesfârşită dragoste"

În anii 1877-1878, în timpul Războiului de Independenţă, Crucea Roşie Română (CRR) a intervenit cu personal sanitar, ambulanţe şi trenuri sanitare în sprijinul trupelor de campanie. A înfiinţat aşezăminte spitaliceşti în Bucureşti şi în diferite oraşe din ţară. Societăţi de Cruce Roşie din Germania, Italia, Belgia, Suedia şi Franţa au trimis ajutoare materiale şi personal medical. Pe frontul de la Rahova, voluntarii Crucii Roşii s-au luptat să limiteze ravagiile febrei tifoide.

Între anii 1888 şi 1892, Societatea şi-a extins activitatea prin organizarea de cursuri speciale pentru pregătirea surorilor de caritate.

Crucea Roșie, în prezent

Strategia CRR vizează, în prezent, întărirea capacităţii sale operaţionale. Cu sprijinul financiar şi moral al Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, Crucea Roşie Română a început un program de dezvoltare organizaţională pentru a răspunde tot mai prompt şi corespunzător situaţiilor de urgenţă.

În 2007, Crucea Roşie Română a lansat seria Galelor Crucii Roşii, eveniment umanitar cu scopul strângerii de fonduri şi ajutoare în sprijinul persoanelor vulnerabile. Prin aceste Gale au fost lansate proiecte generoase precum Banca de alimente, Puncte de prim ajutor în localităţile izolate, Ajutor la domiciliu pentru vârstnici, proiecte cărora li s-au alăturat numeroase personalităţi din lumea artistică, sportivă, a mediului de afaceri.

De-a lungul anilor au devenit voluntari sau susţinători ai Crucii Roşii artişti şi sportivi celebri.

Crucea Roşie Română este singura organizaţie umanitară cu o reţea funcţională pe întreg teritoriul ţării. Având 47 de filiale judeţene şi filiale ale sectoarelor Municipiului Bucureşti, dar şi 713 subfiliale municipale, orăşeneşti şi comunale, Crucea Roşie beneficiază de o structură unică, dezvoltată în cei 143 de ani de existenţă. Astfel, organizaţia este prezentă la fiecare nivel teritorial: judeţ, municipiu, oraş, comună şi sat.

Whatsapp LinkedIn
ziua crucii rosii crucea rosie crucea rosie bucuresti voluntar crucea rosie beneficii voluntar crucea rosie
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e thriller-ul coreean care te va captiva. Când tentațiile și ambiția duc pe un drum fără întoarcere. Vezi primele episoade disponibile.
Stirile zilei Rezultate parţiale alegeri prezidenţiale. Elena Lasconi măreşte diferenţa faţă de Marcel Ciolacu, care a căzut pe locul 3. Georgescu, pe primul loc
Videoclipul zilei
Video recomandate
Video
Citește și
Mercur retrograd în Săgetător. Ce schimbări aduce pentru nativii din zodiac Catine.ro
Ce urmează pe plan profesional pentru Christopher Uckermann după fenomenul RBD. Artistul a lansat o piesă cu un... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Lista asasinatelor comandate de Putin în străinătate, într-un document desecretizat al informațiilor americane:... Libertatea.ro
România, înspre recesiune. De ce au ajuns previziunile economice să fie sumbre. „Deficitul ne... Ziare.com
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în... AntenaSport
Fosta soție a lui Ben Affleck, Jennifer Garner, nu mai vrea să aibă de-a face cu cealaltă fostă soție, Jennifer... Elle
Ce este sourdough, “pâinea de bogați”, cum îi spune Dana Budeanu! Ce beneficii are și cum se... Spynews.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!” BZI
Scandal monstruos între Adriana Bahmuțeanu și Gabriela Lucuțar! „Tot obosită ești, Regină?!” BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată, plini de savoare și culoare HelloTaste.ro
O tânără care a făcut un test ADN ca să afle care este istoria familiei sale a făcut o descoperire șocantă... Antena3.ro
Cum a reacționat Elon Musk când Mark Cuban a spus că ar cumpăra X. Miliardarul a recunoscut că nu are banii... useit
Horoscopul zilei de 26 noiembrie 2024. Berbecii sunt atenți la cheltuieli. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Orașul european care ar putea interzice Airbnb până în 2028 Wall-Street
Horoscop pentru mâine: Previziuni astrologice pentru toate zodiile Kudika
Ce amendă riscă românii care pun ghivecele cu flori pe scara blocului. Regulile de care trebuie să ții cont Playtech
A murit unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Nicolae Ceaușescu Redactia.ro
Rezultate parţiale alegeri prezidenţiale. Elena Lasconi măreşte diferenţa faţă de Marcel Ciolacu, care a... Observator
5 simptome ale cancerului de colon și cum să-ți reduci riscurile MediCOOL
De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit HelloTaste
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie ProSport
Marcel Ciolacu: Biletul meu de avion costă cât jumătate din sticla de VIN Petrus pe care au băut-o Ciucă,... Gandul
Ce legătură are Vladimir Putin cu Cătălin Georgescu? Presa din Rusia EXULTĂ după victoria năucitoare CanCan
Cel mai bun mic dejun pentru copiii care merg la școală. Nutriționiștii recomandă aceste alimente pentru cei mici DeParinti
Selena Gomez a pozat sexy pentru noul număr al revistei Perfect. Diva a purtat mai multe ținute îndrăznețe ZUTV
Cel mai sănătos fruct din lume. Are un scor nutrițional de 96 din 100 UseIT
Sos piri-piri. Ce să pregătești atunci când ai poftă să mănânci picant Hello Taste