Antena

Toamna vine mai devreme. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, în intervalul 10-23 august

Vremea va continua să fie călduroasă în mare parte din ţară, în special pe parcursul acestei săptămâni, însă din 16 august valorile termice maxime vor scădea chiar şi cu 7-8 grade. ANM a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, până pe 23 august.

Publicat: Luni, 10 August 2020, 13:00 | Actualizat: Luni, 10 August 2020, 13:20
Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, în intervalul 10-23 august

Astfel, din 16 august valorile termice maxime vor scădea sub 30 de grade, relevă prognoza Administraţiei Naţionale de Meterorologie (ANM), valabilă pentru perioada 10 - 23 august.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor rămâne ridicată aproape zilnic, mai puţin în Moldova, Dobrogea şi Muntenia, unde şansele vor fi reduse.

În zona Banatului, în intervalul 10 - 14 august, vremea va fi călduroasă, iar media temperaturilor maxime va fi de 31 - 32 de grade. Din data de 15 august vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât, între 16 şi 23 august, media regională a maximelor diurne va fi de 28 - 29 de grade, fără variaţii semnificative. Pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză, temperaturile minime se vor situa, în medie, între 15 şi 18 grade, cu cele mai ridicate valori în primele nopţi şi cele mai scăzute spre finalul intervalului de prognoză. În prima săptămână a intervalului de prognoză vor fi ploi de scurtă durată doar pe arii restrânse, cu precădere în cursul după-amiezelor, dar începând din 14 august va creşte probabilitatea pentru averse pe arii mai extinse şi, posibil, mai însemnate cantitativ pe 15 şi 16 august.

În Crişana, în primele zile ale intervalului de prognoză, regimul termic diurn va caracteriza o vreme călduroasă, concretizat fiind printr-o medie a temperaturilor maxime de aproximativ 31 de grade. Pe 15 august vremea se va răcori, iar între 16 şi 23 august media regională a maximelor termice va fi de 28 - 29 de grade, cu o tendinţă de uşoară scădere spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni. Temperaturile minime nocturne vor fi în scădere uşoară şi treptată, de la o medie regională de 17 grade în primele nopţi, spre 14 grade la finalul intervalului de prognoză. Probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi redusă în primele zile, dar din 14 august până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni vor fi averse în fiecare zi, cu precădere în cursul după-amiezelor.

În Transilvania, media regională a temperaturilor maxime va fi de aproximativ 29 de grade, în intervalul 10 - 15 august, apoi se va resimţi o răcorire, iar între 16 şi 23 august temperaturile maxime se vor situa constant în jurul unei valori medii de 27 de grade. Temperaturile minime vor avea uşoare variaţii pe parcursul celor două săptămâni de prognoză şi se vor situa, în medie, între 12 şi 15 grade, cu cele mai ridicate valori în prima săptămână. Vor fi averse pe arii restrânse aproape în fiecare zi, însă pe 10, 15 şi 16 august acestea se vor semnala local şi pot fi mai importante cantitativ.

În Maramureş, valorile termice diurne vor avea o tendinţă de scădere spre finalul primei săptămâni de prognoză, când vremea se va răcori uşor. Astfel, de la o medie de 29 - 30 de grade, în intervalul 10 - 15 august, maximele temperaturii aerului vor scădea spre o valoare medie de 26 de grade până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni. Temperaturile nocturne vor avea uşoare variaţii şi se vor încadra, pe parcursul întregului interval, între 14 şi 16 grade, în medie, cu cele mai ridicate valori în primele nopţi şi cele mai scăzute spre sfârşitul săptămânii viitoare. În prima zi a intervalului vor fi ploi de scurtă durată, după care probabilitatea pentru averse la nivel local va fi ridicată în intervalul 15 - 23 august.

În Moldova, regimul termic diurn se va menţine constant pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză şi se va concretiza printr-o medie a temperaturilor maxime de 28 - 29 de grade. În ceea ce priveşte minimele nocturne, acestea vor fi de aproximativ 18 grade, în medie, în primele nopţi, apoi vor marca o scădere şi, în intervalul 14 şi 23 august, media temperaturilor minime va fi de 16 grade. Ploi de scurtă durată se vor semnala la începutul intervalului de prognoză. Ulterior, probabilitatea pentru averse va fi redusă.

În Dobrogea, în primele trei zile ale intervalului de prognoză, media temperaturilor maxime va fi de 30 de grade, apoi regimul termic diurn va marca o scădere şi, pe 15 şi 16 august, valorile diurne ale temperaturii aerului se vor situa în jurul a 26 - 27 de grade. După jumătatea lunii august temperaturile vor creşte uşor, iar la finalul celor două săptămâni se vor atinge aproximativ 28 - 29 de grade. Temperaturile nocturne vor avea o evoluţie relativ similară, cele mai ridicate valori fiind de aşteptat la începutul intervalului, respectiv 20 - 21 de grade, iar apoi vor scădea spre 18 grade, valoare medie ce se va menţine de interes până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni a prognozei.
Probabilitatea pentru ploi de scurtă durată va fi redusă.

În Muntenia, în primele trei zile ale intervalului de prognoză, se vor înregistra temperaturi maxime diurne ce se vor situa în jurul unei valori medii regionale de 30 de grade. Ulterior, vremea se va răcori uşor, astfel încât, pe 15 şi 16 august, media maximelor va fi de 27 de grade, pentru ca apoi să crească din nou, spre 28 - 29 de grade la finalul celei de-a doua săptămâni. Temperaturile minime se vor situa, în medie, în jurul a 20 de grade în primele nopţi, dar vor scădea spre 18 grade pe 14 august şi se vor menţine în jurul acestei medii regionale până la finalul săptămânii viitoare. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată pe 12 august şi, din nou, pe 15 şi 16 august, iar în restul intervalului doar izolat vor fi posibile ploi trecătoare.

În Oltenia, vremea va fi călduroasă în prima săptămână a intervalului de prognoză, când media temperaturilor maxime va fi de 31 - 32 de grade. Pe 15 august se va resimţi o uşoară răcorire, iar temperaturile diurne se vor situa constant în jurul unei valori medii de 30 de grade, până la finalul celei de-a doua săptămâni a intervalului de prognoză. Media temperaturilor minime se va situa în jurul unei medii regionale de 18 grade în prima săptămână şi de 16 grade pe parcursul celei de-a doua. Ploi de scurtă durată vor fi posibile pe arii restrânse aproape în fiecare zi a intervalului de prognoză, dar probabilitatea ca acestea să se semnaleze pe arii mai extinse şi să fie mai însemnate cantitativ va creşte pe 15 şi 16 august.

La munte, regimul termic se va menţine relativ constant pe pe tot parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză. Astfel, temperaturile maxime vor fi, în medie, de 18 - 19 grade, iar minimele nocturne se vor situa în jurul unei valori medii de 11 grade. Ploi de scurtă durată se vor semnala la nivel local, cu o probabilitate mai mare în intervalele 10 - 12 august şi 15 - 23 august.

Whatsapp LinkedIn
vremea august vremea pana la final de august temperaturi prognoza meteo anm
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e thriller-ul coreean care te va captiva. Când tentațiile și ambiția duc pe un drum fără întoarcere. Vezi primele episoade disponibile.
Stirile zilei Rezultate exit-poll alegeri prezidențiale 2024: Marcel Ciolacu - 24.6%, Elena Lasconi - 18.2%, Călin Georgescu - 16.5%, George Simion - 14%, Nicolae Ciucă - 13%, Mircea Geoană - 5.4%
Videoclipul zilei
Citește și
Avertizările meteo au fost prelungite până vineri. Temperaturile ajung la 40 de grade
Prognoza meteo 31 august 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi
Prognoza meteo 30 august 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi
Prognoza meteo 29 august 2023. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi
Video recomandate
Video
Citește și
5 plante de apartament care sunt ușor de îngrijit. Specialiștii le recomandă pentru persoanele cu un program... Catine.ro
Celebra actriță Cansu Dere vorbește despre rolul ei din noul proiect la care lucrează. În ce producție o pot... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Lista asasinatelor comandate de Putin în străinătate, într-un document desecretizat al informațiilor americane:... Libertatea.ro
România, înspre recesiune. De ce au ajuns previziunile economice să fie sumbre. „Deficitul ne... Ziare.com
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în... AntenaSport
Fosta soție a lui Ben Affleck, Jennifer Garner, nu mai vrea să aibă de-a face cu cealaltă fostă soție, Jennifer... Elle
Ce este sourdough, “pâinea de bogați”, cum îi spune Dana Budeanu! Ce beneficii are și cum se... Spynews.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!” BZI
Scandal monstruos între Adriana Bahmuțeanu și Gabriela Lucuțar! „Tot obosită ești, Regină?!” BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată, plini de savoare și culoare HelloTaste.ro
O tânără care a făcut un test ADN ca să afle care este istoria familiei sale a făcut o descoperire șocantă... Antena3.ro
Cum a reacționat Elon Musk când Mark Cuban a spus că ar cumpăra X. Miliardarul a recunoscut că nu are banii... useit
Horoscopul zilei de 25 noiembrie 2024. Peștii sunt perfecționiști. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Orașul european care ar putea interzice Airbnb până în 2028 Wall-Street
Horoscop pentru mâine: Previziuni astrologice pentru toate zodiile Kudika
Ce amendă riscă românii care pun ghivecele cu flori pe scara blocului. Regulile de care trebuie să ții cont Playtech
A murit unul dintre cei mai apropiați oameni ai lui Nicolae Ceaușescu Redactia.ro
Rezultate exit-poll referendum în Bucureşti. Cum au votat românii la fiecare din cele trei întrebări Observator
Lipsa de fier: simptome care trebuie să-ți dea de gândit MediCOOL
De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit HelloTaste
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie ProSport
Marcel Ciolacu: Biletul meu de avion costă cât jumătate din sticla de VIN Petrus pe care au băut-o Ciucă,... Gandul
Adriana Bahmuțeanu și George Restivan sunt ÎMPREUNĂ! Când a venit el pe furiș, în România: Silviu Prigoană a... CanCan
Cum să devii cea mai bună bunică din lume. Activitățile care te pot apropria de nepoți DeParinti
Ed Sheeran nu și-a dat acordul ca vocea lui să fie inclusă în noua versiune a piesei „Do They Know It’s... ZUTV
Cel mai sănătos fruct din lume. Are un scor nutrițional de 96 din 100 UseIT
Sos piri-piri. Ce să pregătești atunci când ai poftă să mănânci picant Hello Taste