Cum va fi vremea până pe 23 ianuarie 2023. Temperaturi anormal de ridicate în zone unde ar trebui să fie cel mai frig
Vom avea o vreme mai caldă decât în mod obişnuit de la o zi la alta, astfel încât la sfârşitul acestei săptămâni şi de sărbătoarea Crăciunului temperaturile se vor situa frecvent, la scara întregii ţări, între 6 până la 14 grade Celsius. Luna ianuarie 2023 aduce temperaturi de primăvară.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 23 Decembrie 2022, 14:10 | Actualizat: Duminica, 25 Decembrie 2022, 12:32Vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit la nivelul întregii ţări, atât de Crăciun cât şi de Revelion, iar ninsorile vor fi prezente doar la altitudini de peste 1.800 de metri, a declarat, joi, pentru Agerpres, Elena Mateescu, director general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).
Vedem, însă, că și după sărbători, lucrurile nu se schimbă deloc!
Vremea în perioada 2 – 9 ianuarie 2023
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-estice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în sud-vestul teritoriului.
Vremea în perioada 9 - 16 ianuarie 2023
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va avea o tendință deficitară în majoritatea regiunilor.
Vremea în perioada 16 - 23 ianuarie 2023
Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile nordvestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.
Cum va fi vremea de Crăciun 2022
"Vom avea o vreme mai caldă decât în mod obişnuit de la o zi la alta, astfel încât la sfârşitul acestei săptămâni şi de sărbătoarea Crăciunului temperaturile se vor situa frecvent, la scara întregii ţări, între 6 până la 14 grade Celsius, cu cele mai mari valori în partea de sud, sud-est, dar şi în partea de vest a ţării. Din punct de vedere al cantităţilor de precipitaţii, probabilitatea de a se înregistra precipitaţii predominant sub formă de ninsoare este redusă. Ne aşteptăm la precipitaţii mixte, ploi şi lapoviţe, în zonele mai joase de relief. În zona montană, probabilitatea este ridicată pentru lapoviţă şi ninsori, în special la altitudini mai mari de 1.800 de metri, unde şi intensificările de vânt vor fi unele susţinute, astfel încât senzaţia de rece va fi una semnificativă", a afirmat Mateescu.
Pe aceeași temăVremea va fi mai caldă decât perioada din calendar şi în Capitală, iar valorile termice vor ajunge la 12 grade Celsius în perioada Crăciunului, potrivit specialistului ANM.
"În Bucureşti vor fi 12 grade, o valoare cu 7-8 grade peste ceea ce ar fi normal pentru această perioadă din calendar. Aşa cum menţionam pentru zona de sud, sud-est a ţării, chiar şi în zona Moldovei, valorile de temperaturi caracterizează o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, cu diferenţe termice în jumătatea nordică. La nivelul maximelor, temperaturile vor fi cuprinse între 6 până la cel mult 10 grade, în timp ce în jumătatea sudică vor fi frecvent valori între 10 până la 13-14 grade", a subliniat Elena Mateescu, pentru Agerpres.