Ce erau petele de pe mâinile Reginei Elisabeta. Un medic a explicat ce boală le-a cauzat și cum a afectat-o asta pe Suverană
La ultima apariție publică a Reginei Elisabeta, aceasta avea pete închise la culoare pe mâini. Imaginile realizate cu doar câteva ore înainte de moartea ei o arată foarte slăbită, sprijinită într-un baston.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 09 Septembrie 2022, 22:16 | Actualizat: Marti, 15 Noiembrie 2022, 10:34La 96 de ani, Regina Elisabeta a II-a s-a stins. Întreaga omenire este în doliu și deplânge moartea celui mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii.
Regele Charles al III-a, fiul ei care o înlocuiește pe tronul Angliei, a anunțat că vor exista 7 zile de doliu.
„De-a lungul vieţii ei, Majestatea sa Regina, iubita mea mamă, a fost o inspiraţie şi un exemplu pentru mine şi pentru toată familia mea. Pe lângă durerea pe care o simţim, noi, cei din familie şi o împărtăşim alături de dvs, cei din Regatul Unit, din toate ţările în care Regina a fost şef de stat, din Commonwealth şi întreaga lume, sentuimentul recunoştinţei pentru cei peste 70 de ani de-a lungul cărora mama mea i-a slujit pe oamenii din atâtea popoare ca regină”, a declarat Suveranul în timpul primul său discurs.
Pe aceeași temăÎn ultimele clipe de viață, Charles a fost lângă mama sa. Reamintim că Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață la Castelul Balmoral, locul pe care îl adora și unde se retrăgea de fiecare dată când simțea nevoia.
Tot acolo au fost realizate și fotografiile care o arată slăbită, cu pete închise la culoare pe mâini. Acestea ar fi semnele unei boli dureroase, spune un medic australian, care crede că este vorba despre o afecțiune vasculară.
Pe aceeași temăCe erau petele de pe mâinile Reginei Elisabeta
Potrivit doctorului Deb Cohen-Jones, Regina Elisabeta a avut posibil „dureri semnificatice”, deoarece mâinile ei vinete sunt un semn al bolii vasculare periferice.
„Se pare că există posibile dovezi ale bolii vasculare periferice. Este o tulburare de circulație a sângelui care face ca vasele de sânge din afara inimii și creierului să se îngusteze, să se blocheze”, a spus specialistul pentru FEMAIL.
"Uneori poate duce la insuficiență cardiacă. Dacă circulația periferică este atât de slabă, organele nu primesc o cantitate bună de sânge. Poate fi un semn de insuficiență multi-organică", a mai adăugat medicul.
Dr. Deb a confirmat că regina Elisabeta a II-a „ar fi suferit foarte mult” dacă ar fi suferit de boala cronică, deoarece „pare destul de gravă”.
Potrivit specialiștilor, boala vasculară periferică dă durerea sau senzația de greutate în membrul afectat, precum și slăbiciune, amorțeala sau parestezii.