Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Film: Jaf in stil italian

Chef Sorin Bontea pregătește tocaniță de pui cu ceapă. La ce trucuri apelează în bucătărie

Nu e român care să nu fi mâncat măcar o dată tocăniță. Cele de pui sunt cele mai populare în bucătăriile mamelor și bunicilor, iar Chef Sorin Bontea ne propune o rețetă care, pe lângă carne, are și multă ceapă.

Ce se poate prepara mai uşor decât o tocăniță de pui? Făcută din carne delicioasă și una din legumele nelipsite ale bucătăriei românești, tocănița de pui este preparatul ideal pentru masa de prânz sau pentru cină.

Iată cum prepară Chef Sorin Bontea acest dish atât de îndrăgit la noi în țară.

Pentru început, e nevoie de 7-8 cepe mari, pulpă de pui dezosată, foi de dafin, boabe de piper, roșii cuburi, mărar, cimbru, sare, ulei și făină.

Tocănița de pui poate fi servită cu mămăligă, dar și cu pâine, în funcție de preferințe.

Ce pași urmează Chef Sorin Bontea când prepară tocăniță de pui cu ceapă

În ceea ce privește modul de preparare, juratul de la Chefi la Cuțite începe prin a pune puțin ulei într-o tigaie și a trece puiul sărat și piperat prin puțină făină. Când carnea e rumenită pe ambele părți, pune și ceapa la călit. Atenție! Puiul nu trebuie gătit complet, pentru că urmează să și fiarbă ulterior în sos.

În uleiul în care a fost rumenit puiul se adaugă ceapa, care nu trebuie lăsată să se topească de tot. În aceeași cratiță se pun ceapa, puiul, puțină apă fierbinte, foile de dafin, boabele de piper, cimbrul, sarea și se fierbe până e puiul gata.

În final, se pune și sosul de roșii, și se mai lasă la fiert.

Rețeta completă poate fi urmărită în clipul de mai sus.

Recomandari