Antena Căutare

Cât timp trebuie gătite, de fapt, clătitele americane. Rețeta lui Chef Sorin Bontea pentru un desert rapid și delicios

Fie că le gătiți la micul dejun sau, pur și simplu, când aveți chef de ceva dulce, clătitele americane au devenit unul dintre deserturile preferate ale românilor. Iată care sunt secretele lui Chef Sorin Bontea pentru un preparat pufos și fără cocoloașe.

colaj foto clatite americane si chef sorin bontea Galerie
Fie că le gătiți la micul dejun sau, pur și simplu, când aveți chef de ceva dulce, clătitele americane au devenit unul dintre deserturile preferate ale românilor. Iată care sunt secretele lui Chef Sorin Bontea pentru un preparat pufos și fără cocoloașe. | Antena 1

Chef Sorin Bontea continuă seria de rețete clasice, iar de data asta vă propune un desert rapid, dar extrem de gustos. Fie că le pregătiți copiilor, iubiților, sau prietenilor, clătitele americane (pancakes) îi vor cuceri de la prima înghițitură. Desertul delicios poate fi pregătit atât la micul dejun sau pur și simplu atunci când aveți chef de ceva dulce, mai ales că timpul de gătire este unul foarte scurt.

Iată care este rețeta juratului Chefi la cuțite pentru clătite americane pufoase, dar și câteva din secretele celebrului bucătar pentru un aluat fără cocoloașe.

Citește și: Chef Sorin Bontea gătește rețeta de ardei umpluți a soției sale: „Cred că am 20 de ani de când nu am mai făcut asta”

Rețeta de clătite americane (pancakes) pufoase a lui Chef Sorin Bontea

În primul rând, bucătarul amestecă ouăle cu zahărul și extractul de vanilie cu bourbon, într-un bol. Urmează apoi să adauge peste laptele și untul topit. Chef Sorin Bontea amestecă energic primele ingrediente pentru clătitele americane și trece la partea uscată a rețetei sale.

Într-un alt bol, el toarnă făina, alături de un praf de sare. Pentru a nu face cocoloașe, juratul Chefi la cuțite toarnă fracția umedă pe amestecul uscat treptat și amestecă după fiecare pas.

Citește și: Pofta de dulce: de ce apare și cum poți scăpa de ea

Înainte de a trece la gătit clătitele americane, acesta unge tigaia cu un servețel imbibat în ulei. Apoi, cu polonic toarnă încet compoziția în funcție de cât de mici sau mari și le dorește. Unul dintre trucurile sale prin care se asigură că desertul delicios este gătit și nu rămâne crud la interior este timpul de gătire.

Chef Sorin Bontea a dezvăluit că acestea trebuie să stea 1 minut pe o parte și 30 de secunde pe cealaltă și astfel, nu veți da niciodată greș. De asemenea, focul trebuie să fie mediu spre mic.

Citește și: Trucul lui Chef Sorin Bontea pentru o ciulama de ciuperci fără cocoloașe. Ce trebuie să faci chiar înainte de fierbere

Bucătarul a ținut să mai precizeze că întotdeauna, înainte de a pune compoziția în tigaie, amestecă totul pentru că unele ingrediente se pot lăsa la fundul bolului.

La final, clătitele americane (panckes) se servesc alături de fructe de pădure proaspe și sirop de arțar, adăugate după gust.

Citește și: Câte linguri de făină ar trebui să pui în aluatul de clătite. Sfaturi utile pentru a scăpa de cocoloașe

Ingrediente clătite americane după rețeta lui Chef Sorin Bontea

  • 2 ouă
  • 15 g praf de copt
  • 50 g zahăr
  • 200 g făină
  • un praf de sare
  • 250 ml lapte
  • 2 pliculețe extract de vanilie cu bourbon
  • 50 g unt topit
  • fructe de pădure
  • sirop de arțar

Dacă sunteți și în căutarea unui preparat rapid, dar savuros pentru micul dejun, vă oferim și o rețetă de ouă cu spanac. Ingredientele acestui preparat furnizează proteine complete organismului, dar și un aport important de vitamine, necesare pentru un început de zi în forță.

Citește și: Cu ce este recomandat să amesteci făina pentru aluatul clătitelor. Ingredientul secret care le va face mult mai pufoase

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x