Live acum
Prime Time 20:30Film: Jaf in stil italian

Chef Sorin Bontea prezintă rețeta de chiftele marinate pe care o pregătește la el acasă

Fiecare are o rețetă de chiftele marinate, adaptată la preferințele proprii sau gustul familiei. În imaginile de mai jos, Chef Sorin Bontea dă din casă și ne învață trucurile la care apelează el pentru a obține o aromă autentică și foarte gustoasă.

Așa cum era de așteptat, din lista ingredientelor nu trebuie să omitem carnea tocată de porc, ceapa, pătrunjelul și usturoiul, mărarul, sarea, piperul, ouăle și cimbrul. Pâine înmuiată în apă, stoarsă bine, ca să lege compoziția.

Pentru ca sosul să iasă delicios, Chef Bontea folosește și puțin oțet. În rest, adaugă puțin usturoi, boabe de piper și un strop de zahăr.

Cum prepară Chef Sorin Bontea chiftelele marinate

După ce amestecă toată compoziția pentru chiftele și le dă prin faină, Sorin prăjește carnea în ulei încins. În paralel, fierbe sosul de roșii cu usturoiul călit, frunzele de dafin, piperul, sarea și zahărul.

Celor care nu au încercat această rețetă ca la mama acasă, juratul Chefi la Cuțite le recomandă să nu se sperie dacă nu prăjesc suficient chiftelele. Ele se vor găti în sosul de roșii și vor trage din aromele de acolo.

Deși nu a pregătit o garnitură, Chef Bontea amintește de combinația clasică de chiftele cu piure de cartofi pe care am încercat-o cu toții cel puțin o dată în viață.

Recomandari