Pentru a obține gustul copilăriei, juratul de la Chefi la Cuțite folosește pentru ciorba de cartofi ceapă tocată, morcov ras, cartofi tăiați cuburi, zeamă de varză, ulei, roșii și mărar.
Chef Bontea începe cu 100 ml ulei pentru a căli 2 cepe mari și cei 2 morcovi dați pe răzătoare. Când cele două ingrediente sunt gata, trebuie înăbușite pentru a se adăuga și cartofii. În paralel, se pune zeama de varză la fiert.
Secretul lui Sorin Bontea pentru a reproduce același gust delicios ca cel pe care îl obținea străbunica Maia constă în călirea și înăbușirea cartofilor. În plus, e important ca aceștia să fiarbă încet.
Când cartofii sunt fierți, se adaugă roșiile și zeama de varză fiartă. Elementul final este mărarul.
Trucurile lui chef Sorin Bontea pentru o ciorbă de cartofi ca la carte
Ciorba de cartofi este una dintre cele mai uşor de pregătit, însă mulți o asociază cu gustul copilăriei și caută să gătească o rețetă identică celei pe care o făcea bunica sau străbunica.
În încercările de a oferi o aromă deosebită, mulți experimentează cu ingredientele. Provocarea lui Chef Sorin Bontea a fost de a reda aroma unică a trecutului, iar pașii pe care i-a urmat sunt disponibili în clipul de mai jos:
Dacă ești în căutarea unei rețete de ciorbă din carne de pui, gustoasă și revigorantă, perfectă pentru un prânz în familie, îți oferim și o rețetă de ciorbă de pui á la grec. Este gustoasă, sățioasă, acrișoară și cremoasă, perfectă și pentru gusturile celor mici.