Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Film: Jaf in stil italian

Rețetă de gogoși mari și pufoase. Cum le pregătește Chef Sorin Bontea

Gogoșile sunt dulciurile pe care mamele și bunicile le pregăteau cel mai des în copilărie. La fel ca noi, și Chef Sorin Bontea își amintește de cum arătau cele pe care le mânca în urmă cu ani buni, când i le pregătea mama.

Pentru a obține gogoși mari și pufoase, Chef Bontea are nevoie de 500 g de făină, două ouă, 100 g de zahăr, 80 g de unt topit, coajă de lămâie, coajă de portocală, 11 g de drojdie, un vârf de sare, esență sau extract de vanilie și 250 ml de lapte.

Primul pas pe care îl face juratul de la Chefi la Cuțite e să adauge în planetară laptele călduț, zahărul și drojdia. Urmează coaja de portocală și lămâie, după care toate ingredientele se amestecă puțin cu telul. Timp de 10-15 min, se lasă mixul deoparte, astfel încât să se activeze drojdia.

Tot în vasul de la planetară se pun sarea, extractul de vanilie, untul topit și ouăle, urmând ca totul să se mixeze. La final, se adaugă făina și se reia mixajul. La nevoie, se mai adaugă puțină făină.

Trucurile lui Chef Sorin Bontea pentru gogoși mari și pufoase

Trucul lui Chef Sorin Bontea? Coca trebuie să fie destul de moale, pentru ca și gogoșile să iasă moi și pufoase.

Când planetara și-a făcut treaba, e nevoie de o lingură de ulei și puțină frământare la mână. Evident, coca trebuie lăsată la crescut, iar Chef Bontea o lasă timp de o oră să dospească bine.

După ce întinde aluatul și face forme cu paharul, mai lasă gogoșile la crescut încă jumătate de oră. În final, toate trec la prăjit în ulei încins.

Pentru detalii, urmăriți rețeta video de mai sus:

Recomandari