Rețeta lui Chef Sorin Bontea de ouă cu spanac. Cât de simplu se prepară

Nu știi ce să mai mănânci la micul dejun? Chef Sorin Bontea propune o rețetă simplă, dar gustoasă de ouă cu spanac. Mai jos, pașii pe care îi urmează.

Ouăle furnizează proteine complete organismului și sunt foarte sățioase. Spanacul este un aliment bogat in fier, care ne apără de anemie și ne oferă cantitati mari de vitamina A, vitamina K si folat.

Nu e de mirare, deci, că sunt mulți cei care consideră combinația dintre cele două foarte bună pentru un mic dejun care să ne asigure aportul de energie și minerale pentru întreaga zi.

În rețeta sa, Chef Sorin Bontea folosește spanac congelat, ceapă, usturoi, ulei, sare și piper. Separat, pentru sos - 4 gălbenușuri de ou, un pachet de unt clarifiat, apă, oțet. În final, alte 4 ouă.

Pentru a sota spanacul, într-o tigaie cu ulei încins se adaugă ceapa, usturoiul și spanacul, care se lasă la sotat și se condimentează cu sare și piper.

Trucurile lui Chef Sorin Bontea pentru un sos olandez ca la carte

Cât se face spanacul, juratul de la Chefi la Cuțite prepară sosul Hollandaise, pentru care folosește 4 gălbenușuri de ou în care adaugă puțin oțet și puțină apă. Le bate bine cu telul, adaugă praf de sare și așteaptă că amestecul să se facă spumă. Îl pune la bain-marie și continuă să amestece până începe gălbenușul să se lege, să fie cremos. Puțin câte puțin se adaugă unt fierbinte și se bate cu telul.

Untul rămas se adaugă în spanac, împreună cu puțin parmezan ras și încă puțin piper. Apoi,

Pentru ouăle poșate, Chef Bontea a pus 1 l de apă la fiert cu 2 linguri de oțet și puțină sare. Când apa fierbe, se adaugă ouăle și se țin cam 3 minute la gătit.

Ultimele știri