Celebra afirmație „Moda trece, stilul rămâne”, pe buzele tuturor astăzi, la 37 de ani de la dispariția lui Coco Chanel. Detalii neștiute despre diva secolului XX

Coco Chanel este una dintre figurile revoluţionare ale modei, fiind inclusă în lista cu cele mai influente personalităţi ale secolului XX, realizată de revista Time. Există însă nenumărate lucruri despre cea mai puternică femeie din lumea modei care încă nu se ştiu.

Coco Chanel, pe numele său adevărat Gabrielle Chanel, este una dintre figurile revoluţionare ale modei, fiind inclusă în lista cu cele mai influente personalităţi ale secolului XX, realizată de revista Time. Există însă nenumărate lucruri despre cea mai puternică femeie din lumea modei care încă nu se ştiu.

A schimbat total lumea modei, iar printre inovațiile sale se numără: costumul din două piese, pantalonii și celebra „little black dress”.

Văzută ca una dintre cele mai influente femei din lume, notorietatea sa a ascuns o copilărie tristă și o viață solicitantă.

A fost crescută într-un orfelinat. Când Chanel avea 12 ani, mama acesteia a murit de bronşită. Astfel, tatăl său, i-a trimis pe cei doi fraţi să muncească la o fermă şi le-a lăsat pe cele trei surori la orfelinatul bisericii catolice Aubazine.

Este cunoscut faptul că avea o personalitate acră. Niciodată nu a ratat oportunitatea de a-i critica pe contemporanii săi. Aceasta l-a acuzat pe Christian Dior că îmbracă femeile ca pe nişte fotolii.

Un alt detaliu neobișnuit este că diva a locuit într-un hotel mai bine de 30 de ani. Coco Chanel a trăit o viaţă solitară, fiind rezidenta hotelului Ritz din Paris unde, în 1971, la vârsta de 87 de ani, moare. Pe timpul zilei, aceasta stătea în apartamentul său care se afla sub atelier, iar nopţile şi le petrecea la Ritz. În fiecare zi, după ce pleca de la hotel, portarul chema întotdeauna un angajat să parfumeze casa scării înaintea sosirii ei.

Vedeta a colaborarat cu naziştii. Conform Serviciului Secret Francez, că Coco Chanel a fost înregistrată ca membru Abwher, un grup german de spionaj.

Printre cele mai cunoscute invenții ale lui Coco Chanel:

Ea a introdus pantalonii în garderoba feminină

Prima oară când Coco Chanel a purtat pantaloni a fost în Veneţia, când aceasta voia să călătorească cu gondola mult mai uşor. De asemenea, a decis că nu este deloc confortabil pentru o femeie să călărească în timp ce poartă o fustă lungă.

A creat prima sa aromă, celebră și astăzi

Citește și
banel nicolita
Fosta soție a lui Bănel Nicoliță rupe tăcerea după ce sportivul s-a refugiat în SUA. Ce primesc cele două fete de la el
Fosta soție a lui Bănel Nicoliță rupe tăcerea după ce sportivul s-a refugiat în SUA. Ce primesc cele două fete de la el
barbat dormind intr-un pat alb
Un bărbat dormea în pat atunci când a simțit că ceva se mișcă. Când a ridicat pătura a încremenit de spaimă. Ce era lângă el
Un bărbat dormea în pat atunci când a simțit că ceva se mișcă. Când a ridicat pătura a încremenit de spaimă. Ce era lângă el
claudia-radu-colaj-chefi-lc-cutite
Cum arată Claudia Radu de la Chefi la cuțite, după o perioadă de sport și dietă. Tânăra a trecut printr-o transformare fizică
Cum arată Claudia Radu de la Chefi la cuțite, după o perioadă de sport și dietă. Tânăra a trecut printr-o transformare fizică
Mai multe articole

Unul dintre cele mai faimoase parfumuri pe care le-a creat este Chanel No 5, pe care l-a lansat în anul 1921. De altfel, acesta a devenit foarte cunoscut mai ales când Marilyn Monroe a fost întrebată ce poartă când stă în pat, răspunsul ei fiind „Doar câteva picături de Chanel No 5“.

A inventat costumul pentru femei. Lumea modei feminine a fost revoluţionată de Coco Chanel, aceasta eliberându-le pe femei de rochiile şi fustele care nu erau deloc concepute pentru a le permite mişcarea. Cel mai popular costum realizat de Coco Chanel a fost de inspiraţie militară, cu buzunare şi butoni care arătau precum nişte bijuterii.

Promotoare a eleganței, Coco Chanel susținea că nimic nu este mai stilat decât o rochie neagră pe corp.

Sursă: wikipedia, one.ro

Foto: Hepta, Wikipedia

Ultimele știri