În al cincilea stage din emisiunea Chefi fără limite, concurenții, împreună cu cei trei chefi și-au desfășurat competițiile în Meteora, orașul grecesc dintre stânci. Chef Haris din familia Gkertsou, ne-a împărtășit pas cu pas cum se prepară o minunată rețetă grecească de mușchiuleț de porc cu orzo și ciuperci.
Citește și: Rețetă de mușchiuleț de porc, orzo cu unt și piure de trufe
Este o rețetă interesantă ce conține o combinație armonioasă de ingredente pe care o puteți prepara și voi acasă, respectând indicațiile oferite de chef Haris. Urmăriți mai jos lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas al interesantei rețete grecești, pentru a-i delecta și voi pe cei dragi cu ea.
Rețetă grecească de mușchiuleț de porc cu orzo și ciuperci - Ingrediente
- 600 gr de mușchiuleț de porc
- sare și piper, după gust
- 1 linguriță de zahăr
- 1 legătură de cimbru
- 1 ceapă roșie, mare
- 25 gr unt de cocos
- 50 gr unt gras
- 200 gr mozzarella răzuită
- 200 gr orzo
- 400 ml stock de legume
- 200 ml vin alb
- 150-200 ml ulei de măsline
- 150 gr ciuperci champignon
- 150 gr Gălbiori
- 150 grHribi
- 250 gr pleurotus
- 150 gr ciuperci shiitake
- 150 gr pesmet
Rețetă grecească de mușchiuleț de porc cu orzo și ciuperci - Mod de preparare
Începem cu pregătirea ingredientelor necesare preparatului grecesc.
Curățăm ceapa și o tocăm mărunt. Curățăm ciupercile, mai puțin pe cele pleurotus și le tocăm mărunt. Răzuim mozzarella și formăm mci cerculețe din ea, într-o tavă cu hârtie de copt. Punem tava la cuptor și coacem dantelele(chipsuri) de mozzarella pentru câteva minute, la 200 de grade.
Porționăm mușchiulețul de porc în bucăți mici și le presărăm cu zahăr, sare și piper. Apoi le caramelizăm într-o tigaire încinsă, fără ulei, întorcându-le pe toate părțile.Adăugăm unt și o legătură de cimbru. Stropim bine bucățile de carne cu untul topit în timp ce se prepară, pentru a se frăgezi.
Citește și: Rețetă tradițională din bucătăria grecească de pui umplut
Punem ulei de măsline într-o tigaie și o așezăm pe flacăra aragazului. Adăugăm ciupercile tocate și le sotăm bine la foc intens. Adăugăm ceapa, o amestecăm cu ciupercile pentru un minut, apoi adăugăm vinul alb. Adăugăm, mai apoi, orzo și amestecăm.
Orzo este denumirea unui tip de paste făinoase cu aspect lungueț ca orezul.
Completăm cu stock de legume și fierbem ingredientele până când orzo se hidratează și absoarbe lichidul. Spre final de fierbere adăugăm unt de cocos, unt clasic și mozzarella răzuită.
Ciupercile pleurotus le trecem prin pesmet, apoi prin apă rece și le scufundăm într-o tigaie cu ulei încins. Le rumenim frumos până când devin aurii și crocante. Le scoatem pe prosoape de hârtie absorbante.
Citește și: Rețetă grecească de chiftele cu sos de roșii și pilaf de orez basmati
Pe o farfurie așezăm mai întâi orzo cu ciuperci, apoi dantela de mozzarela și bucăți din mușchiuletul de porc caramelizat. Adăugăm și câteva ciuperci pane crocante și decorăm preparatul cu microplante.
Pentru mai multe detalii despre cum se prepară această rețetă grecească de mușchiuleț de porc cu orzo și ciuperci, accesați materialul video de mai sus.