Antena Căutare

Rețetă tradițională din bucătăria grecească de pui umplut

În episodul 10 al emisiunii culinare Chefi fără limite, din 10 martie 2022, chef Stela din Serres ne-a dezvăluit o delicioasă Rețetă tradițională din bucătăria grecească de pui umplut.

Puiul umplut se va prepara la cuptor pentru 90 de minute, la 200 de grade Celsius Galerie
Colaj de poze cu chef Stela din Serres si imagini cu rețeta tradițională din bucătăria grecească de pui umplut

Această rețetă tradițională din bucătăria grecească de pui umplut, preparată de chef Stela din Serres în cadrul emisiunii culinare Chefi fără limite, din 10 martie 2022, este o rețetă grecească, foarte îndrăgită, care se prepară, de obicei, pentru masa de Crăciun. Rețeta are și un simbolism, acela de a-l înfășa pe Iisus Hristos ca să nu răcească.

Ca și rețetele anterioare dezvăluite de chefii greci, și această rețetă se prepară ușor și necesită ingrediente simple și puține.

Și pentru că se apropie sărbătorile Pascale, rețeta poate folsi drept inspirație gospodinelor pentru a o prepara și a asigura friptura pentru una dintre mesele din perioada sărbătorilor. Vă oferim mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru savuroasa rețetă tradițională din bucătăria grecească.

Rețetă tradițională din bucătăria grecească de pui umplut - Ingrediente

  • 1 pui întreg
  • 2 cepe
  • 1 linguriță cu muguri de pin
  • 3 linguri de poligouri( bulgur) + 3 linguri de apă
  • 1 lingură cu stafide
  • coaja de la un sfert de pâine
  • 1 linguriță de boia dulce
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • sare și piper, după gust
  • 50 gr cașcaval
  • 3-4 linguri cu ulei de măsline

Rețetă tradițională din bucătăria grecească de pui umplut - Mod de preparare

Mai întâi se pregătește umplutura pentru pui. Se scoate pieptul de pui și se taie în bucăți mici care se pun la prăjit în ulei de măsline. Se condimentează doar cu sare, pentru început și se amestecă pentru o rumenire uniformă. Apoi se adaugă ceapa tocată Se lasă bucățile de carne să se caramelizeze împreună cu ceapa, amestecând constant. Apoi se presară piper, oregano și se adaugă mugurii de pin.

Citește și: Rețetă grecească de chiftele cu sos de roșii și pilaf de orez basmati

Se amestecă până când carnea de pui își schimbă culoarea. Mai apoi, se adaugă bulgurul hidratat, în prealabil, în cele trei linguri de apă. Se amestecă din nou ingredientele și se adaugă stafidele. Se stinge focul și se adaugă coaja de pâine tăiată mărunt și cașcavalul tăiat în cuburi. Se lasă amestecul de ingrediente la temperat, timp în care se pregătește puiul.

Cum se umple și se prepară puiul umplut

Se unge puiul cu ulei de măsline și se masează bine pe toată pielea. Se condimentează cu sare, piper și boia de ardei, apoi se umple cu amestecul de ingrediente preparat anterior. Chef Stela din Serres ne povestește că iarna se adaugă în interiorul puiului și castane.

După umplere, se închide puiul prinzând cu scobitori una peste alta, marginile de la pielea de pui.

Citește și: Rețetă de musaca de vinete cu carne de vită

Se ia o tavă de cuptor și se așază hârtie de copt în ea. Sub hârtie se toarnă puțină apă fierbinte. Puiul se așază în tavă cu partea prinsă în scobitori jos și se pune la cuptor la 200-220 de grade Celsius, pentru 90 de minute. Se lasă să se tempereze ușor și cu o foarfecă specială se crestează puiul pentru a fi servit.

Pentru mai multe detalii despre cum se prepară această rețetă tradițională din bucătăria grecească de pui umplut, dar și pentru a o cunoaște pe chef Stela din Serres, accesați materialul video de mai sus.

Rețetă grecească de chiftele cu sos de roșii și pilaf de orez basmati... Cum arată Tanya Povenskaia în costum de baie. Concurenta de la Chefi fără limite face senzație pe Instagram...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x