Live acumAcces Direct
Prime Time 20:00Chefi la Cutite

Aripioare în sos barbeque, cu piure de cartofi și ceapă caramelizată

Pentru deliciul celor mici, dar și al celor mari, o rețetă de Aripioare în sos barbeque, cu piure de cartofi și ceapă caramelizată.

Aripioare în sos barbeque, cu piure de cartofi și ceapă caramelizată

Pentru deliciul celor mici, dar și al celor mari, o rețetă de Aripioare în sos barbeque, cu piure de cartofi și ceapă caramelizată.

Ingrediente pentru rețeta Aripioare în sos barbeque, cu piure de cartofi și ceapă caramelizată

  • 1 kg cartofi
  • 12 aripioare de pui
  • 4-5 cepe galbene
  • 500 ml vin alb, demidulce
  • 400 g unt
  • Sare
  • Piper
  • Ulei de măsline
  • 5 căței de usturoi
  • 2 lingurițe boia afumată2 lingurițe zahăr brun
  • 2 linguri miere
  • 200 ml apă
  • 50 ml oțet de mere
  • 1 linguriță chimen măcinat
  • Făină
  • Ulei
  • 450 g ciuperci champignon
  • 3-4 ridichi
  • panseluțe

Mod de preparare pentru rețeta pentru rețeta Aripioare în sos barbeque, cu piure de cartofi și ceapă caramelizată

Cartofii curățați, se pun la fiert în apă cu sare.

În alt vas, se pune laptele la fiert împreună cu untul.

Se scurg cartofii, se pasează, se dau prin sită, apoi se amestecă cu laptele și untul.

Aripioarele se trec prin făină și se pun la prăjit în ulei încins.

Între timp se prepară sosul BBQ. Se călește o ceapă tocată, în ulei, apoi se adaugă mierea, roșiile și condimentele și se lasă să fiarbă puțin, apoi se lasă la odihnit.

Aripioarele de pui rumenite se adaugă în acest sos și se lasă cam 10 minute.

Ciupercile se prepară pe grătar, presărate cu sare.

Când toate preparatele sunt gata, se servesc împreună.

Poftă bună !

Video