Foarte gustoase și frumos colorate aceste Aripioare de pui caramelizate cu dulceață de ardei iuți, potrivite pentru mesele de prânz, cină, sau picnicuri!
Dulceața de ardei iuți o puteți prepara după această rețetă.
O altă rețetă interesantă, din aceeași categorie, este și rețeta de Aripioare de pui dulci-picante.
Ingrediente pentru Aripioare de pui caramelizate cu dulceață de ardei iuți
- 2 kg aripioare pui
- 2-3 linguri dulceață de ardei iuți
- sare
- piper
- ulei de măsline
Mod de preparare Aripioare de pui caramelizate cu dulceață de ardei iuți
Aripioarele de pui se condimentează cu sare, piper și se stropesc cu puțin ulei de măsline.
Se dau la rece pentru 2-3 ore pentru a se marina.
Dulceața de ardei iuți se trece prin sită pentru a fi mai fină, eventual se diluează cu puțină apă.
Se scot aripioarele de la frigider, se ung cu dulceața de ardei și se așază într-o tavă unsă.
Se dau la cuptor, la foc mediu, până sunt bine pătrunse și bine rumenite.
Se servesc cu garnitura preferată.