Leurda, această „minune” a primăverii, poate fi valorificată într-o supă cremă mai mult decât gustoasă!
Ingrediente:
2 legături de leurdă
1 cartof
1 morcov
1 ceapă
1 l lapte
unt
sare şi piper
Preparare:
Pune la fiert un cartof şi un morcov şi păstrează apa în care au fiert. Toacă o ceapă mărunt. Spăla leurda si las-o să se scurgă bine într-o strecurătoare. Căleşte ceapa în puţin unt, apoi adaugă morcovul şi cartoful şi amestecă uşor. Pune un litru de lapte în oală, apoi leurda pe care o clocoteşti la foc mic cam 10 minute. Totul intră la blender. Adaugă sare şi piper după gust. Decoreaz-o cu flori comestibile.
Ai chef de un desert delicios, fără lapte sau ouă? Da, există! Placinta cu mere, DE POST, e cel mai ușor de făcut... Înghețată sănătoasă pentru o vară călduroasă! Deliciul preferat e gata în doar câteva minute!...