Vrei să faci o ciorbă cu adevărat gustoasă și totuși nu ai niciun pic de inspirație? Atunci rețeta aceasta este perfectă pentru tine!
Ingrediente pentru rețeta de ciorbă de curcan:
- ciocănele de curcan
- ceapă
- morcovi
- cartofi
- albitură
- ardei roșu
- cartofi
- pătrunjel
- două plicuri sau legături de leuștean
- borș cât mai acru
- ouă
- smântână (opțional)
Mod de preparare pentru rețeta de ciorbă de curcan:
Pune ciocănelele la fiert într-o oală cu apă. Când carnea e moale scoate-o pe o tavă și adaugă în zeama rămasă ceapa, morcovul, ardeiul, albitura și cartofii, tăiate toate după gust. Se culege carnea de pe oase și se pun bucățile în apa în care fierb legumele. Se adaugă sare și borș după gust.
Aproape de final se bat 2-3 ouă și se toarnă în ciorbă, astfel să obținem niște zdrențe. Când e aproape gata se taie verdeața și se pune înăuntru. Opțional se topește smântână cu câteva polonice fierbinți de ciorbă și se încorporează treptat, pentru a evita cocoloașele.
Citește și: Ciorbă de curcan cu tăiței, acrită cu borș
Dacă nu, se servește cu smântână separat sau chiar fără!
Secret: tarhonul și leușteanul dau un gust minunat ciorbei tale. În plus, orice gospodină știe că cea mai bună ciorbă din lume e aia „cu de toate”! :)
Chana Masala... Doar bucătarii adevărați știu acest secret! Așa se face cea mai gustoasă friptură! Gustul de barbeque afumat nu-l vei ui...