Cu aluat fraged de casă și umplutură bogată, sunt chiar delicioase aceste Batistuțe umplute cu nucă!
Ingrediente pentru rețeta Batistuțe umplute cu nucă
- 6 ouă
- 500 g făină
- 250 g unt 80% grăsime
- 300 g nuci măcinate
- 100 g alune măcinate
- 4 plicuri zahăr vanilat
- 1 esență de rom
- 50 ml coniac
- 1 lămâie / 50 g coaja lde lămâie
- 100 g zahăr pudră
- Sare
- 250 g zahăr
Mod de preparare pentru rețeta Batistuțe umplute cu nucă
Se cerne făina și se pune la mijlocul ei, gălbenușurile, puțină sare și untul rece, tăiat cubulețe. Se frământă rapid un aluat fraged care se împarte în biluțe ce se acoperă cu folie și se dau la rece pentru 20-30 de minute.
Albușurile se bat cu un praf de sare, și zahărul, rezultând o bezea fermă. Se adaugă nuca măcinată, coaja de lămâie, esența și coniacul.
Se întind biluțele de aluat în discuri, se pune umplutură la mijloc și se împachetează, apoi se așază în tavă și se coc la 180 de grade pentru 25 de minute, sau până se rumenesc.
Se servesc delicioasele batistuțe umplute cu nucă, pudrate cu zahăr.
Poftă bună!
Salată de baby caracatiță... Omletă cu de toate, perfectă pentru orice masă din zi!...