Dacă ați pregătit gemul de caise și vreți să-i testați aroma, Prăjitura Figaro este perfectă pentru a face asta.
Puteți să-i testați aroma preparând și această delicioasă și aspectuoasă Negresă cu gem de caise și ciocolată.
Ingrediente pentru Prăjitura Figaro
- Pentru aluatul fraged ( tavă 23/36 cm):
- 5 gălbenușuri
- 100 g zahăr
- 250 g unt cu 82% grăsime
- un praf sare
- 450-500 g făină
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță zeamă de lămâie
- Pentru bezea cu nucă:
- 5 albușuri
- 130 g zahăr
- 200 g nucă măcinată fin
- coaja și zeama de la o lămâie
- un praf sare
- În plus:
- 750-800 g gem de caise
Mod de preparare Prăjitura Figaro
Pentru aluat fraged, se freacă gălbenușurile cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul și untul moale și se amestecă până se omogenizează și se topește zahărul.
Se adaugă bicarbonatul stins în zeamă de lămâie, și se încorporează, treptat, făina.
Aluatul obținut de dă la rece învelit în folie, pentru 20-30 de minute, apoi se întibde în tava tapetată cu unt și se unge cu gemul de caise.
Pentru bezea cu nucă, se bat spumă albușurile presărate cu sare, apoi se adaugă, treptat, zahărul, coaja și zeama de lămâie și se mixează până se obține o bezea fermă.
Se adaugă nuca măcinată și se amestecă încet, apoi bezeaua se întinde peste gemul de caise.
Se dă prăjitura la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade,
Se porționează rece și, opțional, se pudrează cu zahăr.