Antena Căutare

Beef Wellington deconstructed

Ingrediente:

  • 1 kg muschi file vită
  • 500 gr ciuperci champignion
  • 500 gr ciuperci Enoki / Shiitake
  • 200 gr ceapă shalotte
  • 100 gr usturoi
  • 20 gr cimbrișor (proaspăt)
  • 200 gr aluat de foetaj
  • 5 ouă
  • 500 gr morcovi
  • 250 gr unt
  • 300 ml smântântă lichida Elle Vire
  • 200 ml vin roșu
  • 500 gr sparanghel verde
  • 1 lingurita pudră agar agar / Xantham

Mod de preparare

Mușchiul de vită se asezonează cu sare și piper, după care se dă fata pe o trage la tigaie pe ambele părți, apoi si se dă la cuptor, pe grătar, la 160 grade pentru 20 de minute.

Morcovii se fierb în apă clocotită cu sare, după care se blendează în magimix cu untul topit și se păstrează la cald pentru montaj.

Sparanghelul se curăță (se elimina partea lemnoasa) și se preblanșează în apă clocotită, după care se răcește într-un bol cu gheață (urmând să fie reîncălzit pentru montaj).

Ciupercile champignon se toacă împreună cu ceapa chalotte și usturoi, apoie se sotează în unt.

Ciupercile enoki/shitake, se sotează întregi în unt, apoi se condimentează cu sare, piper și cimbrișor.

Foetajul se taie în fâșii lungi care se ung cu gălbenuș de ou, apoi se rulează în jurul inelelor metalice și se coc în cuptor până se rumenesc.

Vinul roșu se reduce în tigaia în care s-a rumenit carnea de vită, se adaugă cimbrișor, se strecoară și se blendează cu xantham/agar agar daca este cazul.

Cu toate aceste preparate se montează farfuria.

Poftă bună!

Rețetă preparată de concurentul Constantin Turculeț

CACCIUCCO... Combinaţia perfectă: Tarte cu ciocolată şi banane! O reţetă foarte simplă, DE POST, cu puţine ingrediente...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x