De nerefuzat așa desert minunat: budincă de griș! O armonie-n farfurie cu iz de copilărie!
Ingrediente pentru budincă de griș
- 10 ouă
- 10 linguri de zahăr
- 13 linguri de griș
- 2 linguri praf de copt
- 1 l lapte
- 5 pliculețe zahăr vanilat
- 300 g zahar
- 125 g unt
- Esență de vanilie
- Pentru decor:
- Ciocolată alba
- Fistic
- Fulgi de migdale
- Căpșuni
- 250 ml smântână pentru frișcă
Mod de preparare budincă de griș
Se fierbe laptele și se adaugă grișul, un praf de sare și 150 g zahăr, amestecând până se îngroașă, apoi se stinge focul, se încorporează 100 g de unt, se adaugă esența și zahărul vanilat și se lasă la răcit.
Se separă albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se freacă mai întâi cu un praf de sare, apoi se adaugă 100 g unt moale și 150 g de zahăr și se mixează până la omogenizare. Albușurile se mixează spumă, cu un praf de sare, apoi se adaugă, treptat, cele 10 linguri de zahăr și se mixează în continuare, până rezultă o bezea fermă.
Compoziția de gălbenușuri se încorporează în cea de griș, răcită, apoi se adaugă bezeaua de albușuri și praful de copt și se omogenizează.
Se tapetează o formă de copt cu unt, se întinde compoziția de budincă de griș în ea și se dă la cuptorul preîncălzit, pentru 25 de minute, la 180 de grade, sau până când budinca de griș este bine rumenită.
Se lasă budinca de griș să se tempereze, apoi se porționează și se așază pe farfurii alături de elementele de decor.
Somon la cuptor servit cu broccoli... Muschiuleț de vită cu ratatouille și piure de țelină...