Ingrediente:
- 100 ml ulei de măsline extravirgin
- sare de mare
- piper măcinat
- 100 gr măsline negre cu sâmburi
- 150 gr roșii cherry
- 500 ml roșii pasate
- 1,5 l stock de legume sau pește (sau un plic de knorr de legume)
- 150 gr midii decorticate
- 200 gr vongole întregi
- 200 gr creveți decorticați
- 200 gr baby calamar
- 2-3 crenguțe cimbru verde sau uscat
- 50 gr busuioc verde
- 100 ml vin alb sec
- 2 căței de usturoi
Mod de preparare
Se toacă mărunt cățeii de usturoi și se călesc ușor în ulei de masline, într-un wok.
Se adaugă fructele de mare, roșiile cherry proaspete, măslinele și se rumenesc până când vongolele se desfac, după care se sting cu vin alb.
Se lasă să fiarbă până când alcoolul se evaporă, apoi se adaugă stockul de legume.
Dupa ce se atinge punctul de fierbere, se adaugă crenguțele de cimbru și roșiile pasate.
Se asezonează gustul cu sare și piper.
La final de fierbere se adaugă busuiocul verde, apoi se montează farfuriile.
Poftă bună!
Rețetă preparată de concurentul STUPARU FELICIAN IOAN
Filé de nisetru cu consommé de ciuperci de pădure... Beef Wellington deconstructed...