Ingrediente
- 2 kg caracatiță proaspată
- 4 buc. creveți jumbo
- 1 kg orez arborio,
- 500 g mere verzi
- 1 l santal de mere verzi,
- 50 g amidon
- 2 buc. lime
- 100 g cerneala sepie
- 200 g unt
- 2 buc. lămâie
- 200 ml vin
- 100 g parmeznan ras
- 200 ml ulei
- sare
- piper
- sakura mix
- 1 l oțet de mere
Mod de preparare
Caracatița se fierbe în apă cu lămâie și oțet, apoi se scurge și se trage la tigaie în unt,
Creveții se trag la tigaie in ulei, condimentați cu sare și piper apoi se adaugă vinul și se lasă la fiert, pentru un minut, după care se scot pe o farfurie.
Se taie merele în bucăți și se pun la fiert în sucul santal, apoi se pasează, se trec prin sită și se pun din nou la fiert adăugând puțin unt și amidonul. Se realizează un sos, al cărui gust se asezonează cu sare și oțet de mere.
Orezul se fierbe în modul clasic și se adaugă cerneala de sepie pentru un plus de gust și culoare.
Se montează farfuria cu orez, caracatiță și creveți și se decorează cu sakura mix și parmezan ras.
Saramură de crap... Tartă de mere...