Ingrediente
- 200 g mozzarella
- 5 cartofi medii
- 200 g șuncă
- 10 felii de bacon
- 200 g sare
- 100 g piper
- 100 g unt
- 2 ouă
- 200 g sana
- 500 ml ulei
- 50 g zahăr
- o legatură de pătrunjel verde
- 1l apă
- 50 g muștar
Mod de preparare
Se spală bine cartofii și se taie în jumătăți.
Se pun la cuptor.
Se pune un ou la fiert.
Șunca și mozzarella, se toacă mărunt și se pun într-un bol.
Se separă albușul de gălbenuș, de la oul rămas,iar albușul se bate, dar nu spumă.
Din gălbenușuri, cel fiert și cel crud, se prepară o maioneză clasică.
Se trec prin blender pătrunjelul verde și sana și se amestecă, apoi, cu maioneza.
De la jumătățile de cartofi coapte, se scoate miezul cu o lingura și se adaugă în bol alături de șuncă și mozzarela.
Se adaugă albușul de ou și se amestecă compoziția, apoi se asezonează cu sare și piper.
Se umplu jumatățile de cartofi cu compoziția rezultată, se rulează în bacon și se dau la cuptor pentru aproximativ 5-10 minute până se rumenește baconul.
Se scot cartofii, se așează pe farfurii și se servesc alături de sosul de pătrunjel.
Rețetă concurent: Anca Florina Budisan
Doar bucătarii adevărați știu acest secret! Așa se face cea mai gustoasă friptură! Gustul de barbeque afumat nu-l vei ui... Ficăței de pui în sos de vin cu ceapă și piure de cartofi cu trufe...