Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne propune pentru masa de Paști ca alternativă la friptura de miel, o rețetă de friptură de pui cu un sos delicios și o garnitură simplă, rețetă pe care a denumit-o "Pui festiv ".
Ce ne trebuie pentru Rețeta Friptură de pui cu sos de ardei:
- 1 pui întreg
- zeama și coaja de la 1 lime
- salvie
- sare și piper
- ulei de măsline
- Pentru garnitură:
- 250 gr gnocchi
- 50 gr unt
- sare
- salvie
- Pentru sos:
- maioneză
- iaurt
- muștar de dijon
- capere
- ceapă verde
- ardei copți
- sare și piper
- miere
Cum preparăm Rețeta Friptură de pui cu sos de ardei.
Luăm puiul întreg și îl tăiem pe la jumătatea pieptului, apoi îl întindem așa întreg în tava de cuptor.
Îl masăm bine cu ulei de măsline și zeamă de lămâie, îl ciondimentăm cu sare, piper, coajă răzuită de lime și salvie și îl preparăm la cuptor la temperatură medie, până când se rumenește frumos. Îl preparăm mai întâi acoperit până se pătrunde bine, apoi descoperit până se rumenește.
Citește și: Rețeta Pulpe de rață cu sos de mere și ceapă roșie
Pentru garnitură, fierbem gnocchii în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet, apoi îi scurgem bine.
Punem untul la topit și îl aromatizăm cu 2-3 frunze de salvie. Îndepărtăm frunzele și tragem gnocchii la tigaie în untul aromatizat.
Pentru sos, amestecăm în cantități egale, iaurt, muștar de dijon și maioneză. Adăugăm ardei copți tocați mărunt, ceapă verde tocată mărunt, câteva capare și potruivim gustul cu sare, piper și miere. Putem trece sosul prin blender, pentru a deveni cremos și fin.
Citește și: Rețeta Pui umplut cu 40 de grăunți de usturoi
Va ieși o friptură de pui gustoasă, perfectă pentru mesele sărbătorilor pascale!
Să vă fie de folos!
Pentru mai multe detalii și sfaturi de la Vlăduț, accesați materialul video de mai jos: