Antena Căutare

Ce putem pune pe masa de Paște dacă nu consumăm carne de miel? Friptură de pui cu sos de ardei

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne propune pentru masa de Paști ca alternativă la friptura de miel, o rețetă de friptură de pui cu un sos delicios și o garnitură simplă, rețetă pe care a denumit-o "Pui festiv ".

Ce putem pune pe masa de Paște dacă nu consumăm carne de miel? Friptură de pui cu sos de ardei Galerie
Friptură de pui cu sos de ardei

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne propune pentru masa de Paști ca alternativă la friptura de miel, o rețetă de friptură de pui cu un sos delicios și o garnitură simplă, rețetă pe care a denumit-o "Pui festiv ".

Ce ne trebuie pentru Rețeta Friptură de pui cu sos de ardei:


  • 1 pui întreg
  • zeama și coaja de la 1 lime
  • salvie
  • sare și piper
  • ulei de măsline
  • Pentru garnitură:
  • 250 gr gnocchi
  • 50 gr unt
  • sare
  • salvie
  • Pentru sos:
  • maioneză
  • iaurt
  • muștar de dijon
  • capere
  • ceapă verde
  • ardei copți
  • sare și piper
  • miere

Cum preparăm Rețeta Friptură de pui cu sos de ardei.

Ce putem pune pe masa de Paște dacă nu consumăm carne de miel? Friptură de pui cu sos de ardei

Friptură de pui cu sos de ardei

Luăm puiul întreg și îl tăiem pe la jumătatea pieptului, apoi îl întindem așa întreg în tava de cuptor.

Îl masăm bine cu ulei de măsline și zeamă de lămâie, îl ciondimentăm cu sare, piper, coajă răzuită de lime și salvie și îl preparăm la cuptor la temperatură medie, până când se rumenește frumos. Îl preparăm mai întâi acoperit până se pătrunde bine, apoi descoperit până se rumenește.

Citește și: Rețeta Pulpe de rață cu sos de mere și ceapă roșie

Pentru garnitură, fierbem gnocchii în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet, apoi îi scurgem bine.

Punem untul la topit și îl aromatizăm cu 2-3 frunze de salvie. Îndepărtăm frunzele și tragem gnocchii la tigaie în untul aromatizat.

Pentru sos, amestecăm în cantități egale, iaurt, muștar de dijon și maioneză. Adăugăm ardei copți tocați mărunt, ceapă verde tocată mărunt, câteva capare și potruivim gustul cu sare, piper și miere. Putem trece sosul prin blender, pentru a deveni cremos și fin.

Citește și: Rețeta Pui umplut cu 40 de grăunți de usturoi

Va ieși o friptură de pui gustoasă, perfectă pentru mesele sărbătorilor pascale!

Să vă fie de folos!

Pentru mai multe detalii și sfaturi de la Vlăduț, accesați materialul video de mai jos:

Cum preparăm cozonac fără frământare, mult mai rapid și cu reușită sigură?... Reţetă simplă de post: Supă cremă de roșii cu ardei copți - Rețeta lui Chef Munti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x