- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Dacă îți mai rămân resturi de cozonac de Paște și totuși nu vrei să faci risipă și să le arunci, atunci poți folosi totul pentru a pregăti o budincă delicioasă, cu care îți vei cuceri toată familia!
Nu ai nevoie de multe ingrediente, iar rezultatul este unul spectaculos! Toată familia se va îndrăgosti de această budincă de cozonac, pentru care ai nevoie de:
- 1 cozonac de mărime medie
- 200 g unt
- 300-350 ml lapte
- 100 g ciocolată
- 50 g stafide
- 4-5 ouă medii
- 75-100 g zahăr(după cât de dulce e cozonacul)
- un praf sare
- esență de vanilie și zahăr vanilat după gust
- unt pentru uns forma
Cum se pregătește rețeta de budincă de cozonac?
Se amestecă ouăle cu un praf de sare, apoi cu zahărul, zahărul vanilat și esența.
Se topește untul și se adaugă laptele ușor cald peste el, apoi se lasă să se tempereze ușor și se amestecă cu compoziția de ouă.
Cozonacul se taie mai întâi în felii mai groase, apoi feliile în cuburi și se adaugă peste amestecul de mai sus.
Urmărește restul rețetei de budincă de cozonac pe site-ul cookandplay.ro, unde vei găsi mereu sute de rețete pentru toate gusturile!
Cum să pregătești cel mai bun stufat de miel! Ingredientul secret pe care trebuie să-l știe orice gospodină... Chec cu banane și nuci. O rețetă deosebită cu care îi puteți delecta mai ales pe cei mici!...