Antena Căutare

Cea mai simplă rețetă de pandișpan cu căpșuni - rețeta lui Vlăduț

Pentru că este vineri, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit o delicioasă rețetă de prăjitură cu căpșuni, pe care a denumit-o ”Prăjitură moțată".

Cea mai simplă rețetă de pandișpan cu căpșuni - rețeta lui Vlăduț
Pandișpan cu căpșuni

Prăjitura moțată este de fapt un pandișpan mai deosebit, cu multe căpșuni proaspete, românești.

Ce ne trebuie pentru Rețeta de pandișpan cu căpșuni:


  • 8 ouă
  • 8 linguri de unt cu 82% grăsime
  • 1 praf de sare
  • 8 linguri de zahăr pudră
  • 8 linguri făină
  • 250 gr căpșuni
  • 250 gr frișcă bătută

Cum preparăm Rețeta de pandișpan cu căpșuni

Mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri, ca la orice rețetă clasică de pandișpan.

Albușurile se presară cu sare și se mixează spumă, apoi se adaugă, treptat, jumătate din cantitatea de zahăr pudră. Se va obține o bezea fermă și cristalină.

Gălbenușurile, de asemeni se presară cu puțină sare și se mixează cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr, până devin spumoase. Apoi se adaugă untul topit și temperat, se omogenizează compoziția și se încorporează în ea, bezeaua de labușuri.

La final, se încorporează și făina.

Citește și: Rețetă de tartă cu ciocolată și căpșuni

Compoziția obținută se întinde în tava tapetată cu hârtie de copt și se nivelează uniform. Se înfig căpșuni în ea, din loc în loc.

Blatul de pandișpan cu căpșuni se coace pentru 30 de minute la 170 de grade.

Se lasă la răcit, se decorează cu frișcă bătută și căpșuni și se mai dă la rece pentru o oră, inainte de a o porționa.

Citește și: Rețetă de Ruladă cu foaie de cacao și cremă de mascarpone cu ciocolată alba și căpșuni

Sfatul lui Vlăduț este ca la prepararea oricărui pandișpan cu fructe zemoase, să se tapeteze tava la bază cu biscuiți sfărâmați. Aceștia vor absorbi sucul lăsat de fructe, în timpul tratamentului termic.

Urmăriți materialul video de mai jos, pentru mai multe detalii și sfaturi de la Vlăduț:

Cum preparăm rețeta de piept de pui kievskaia. Piept de pui cu unt și verdeață... Desert de sezon cu căpșuni. Rețetă de prăjitură cu multe căpșuni, frișcă și ciocolată...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x