Un contrast de culori, dar și de gusturi într-un desert delicios, destul de simplu de preparat, și foarte aspectuos.
Ingrediente pentru Rețeta de Ruladă cu foaie de cacao și cremă de mascarpone cu ciocolată alba și căpșuni:
- Pentru foaia de ruladă:
- 4 ouă
- 100 gr zahăr
- 70 gr făină
- 30 r cacao
- 1 praf de sare
- 2 lingurițe esență de rom
- Pentru cremă:
- 200 gr ciocolată albă
- 100 ml frișcă lichidă, îndulcită
- 250 gr mascarpone
- 1 praf de sare
- 250 gr căpșuni
- Pentru glazură:
- 100 gr ciocolată
- 100 ml frișcă lichidă
- 25 gr unt
Mod de preparare Ruladă cu foaie de cacao și cremă de mascarpone cu ciocolată alba și căpșuni
Pentru foaia de ruladă cu cacao, mai întâi separăm albușurile de gălbenușuri.
Albușurile se presară cu puțină sare și se mixează spumă, apoi se adaugă,treptat, zahărul și se continua mixarea, rezultând o bezea fermă.
Se adaugă, pe rând, gălbenușurile, esența, apoi se încorporează, treptat, făina amestecată cu cacaua.
Compoziția rezultată se întinde în tava de aragaz, tapetată cu hârtie de copt și se coace pentru 20-25 de minute, la 180 de grade.
Se răstoarnă imediat pe un ștergar umed și se rulează, îndepărtând hârtia de copt și se lasă la răcit așa rulată.
Citește și: Rețeta de Ruladă din pișcoturi cu cremă de mascarpone și căpșuni
Pentru crema de mascarpone cu ciocolată alba și căpșuni, se topește ciocolata în frișca lichidă încălzită, se amestecă până se omogenizează și se lasă la răcit.
Când este bine răcită, se mixează până capătă cremozitate și se încorporează mascarponele. Se adaugă și un praf de sare pentru accentuarea gustului.
Foaia de ruladă se desface din ștergar, se întinde și se unge cu crema în strat uniform.
Se presară din loc în loc bucăți mici de căpșuni și se rulează.
Se dă delicioasa ruladă cu foaie de cacao și cremă de ciocolată albă cu vișine la rece pentru 2 ore, apoi se scoate și se glazurează cu ciocolata topită în frișca lichidă, încălzită.
Citește și: Rețeta de Ruladă cu gem de căpșuni
Rulada cu foaie de cacao și cremă de mascarpone cu ciocolată alba și căpșuni se lasă pe un grătar până se întărește glazura de ciocolată, apoi se dă din nou la rece pentru minim 30 de minute, înainte de a o porționa.
Trei rețete simple de salată cu căpșuni pentru porția zilnică de gust bun și vitamine... Prăjitură cu mere...la tigaie. O rețetă delicioasă, pe placul mofturoșilor...