Foarte grea decizia celor trei jurați, din sezonul 8 Chefi la cuțite, ediția 39, în a hotărî care este cea mai slabă farfurie din confruntarea individuală a concurenților, pentru că au avut de-a face cu cele mai gustoase rețete și cele mai frumoase farfurii de până acum, din acest sezon.
În ediția 39 a sezonului 8 Chefi la cuțite au intrat la duel concurenți din toate echipele: cei patru concurenți rămași în concurs din echipa lui Chef Sorin Bontea, trei concurenți din echipa lui Chef Cătălin Scărlătescu și doi concurenți din echipa lui Chef Florin Dumitrescu.
Îndrăgita prezentatoare Gina Pistol i-a pus pe concurenții intrați la duel să scrie pe un bilețel de hârtie, ingredientul pe care l-ar dori vedetă în rețeta preparată.
Însă, bilețelele au fost puse într-un bol și fiecare concurent intrat la duel a extras ingredientul cu care a gătit rețeta.
Și pentru că bucătăria Lidl este generoasă și se găsesc foarte multe ingrediente gustoase și sănătoase de la branduri extrem de apreciate, concurenții au ales dintre acestea: lapte, linte roșie, noodles, piept de rață, fasole, somon, dovleac.
Citește și: Chefi la cuțite 2 decembrie 2020. Roxana Blenche și-a folosit amuleta! Pe cine a „lovit”
Care au fost cele mai gustoase rețete și cele mai frumoase farfurii din sezonul 8 Chefi la cuțite, în ediția 39?
Deja nu mai este o surpriză că Ionuț Belei face cele mai frumoase și gustoase farfurii, dar ceea ce a putut pregăti dintr-un ingredient banal - loboda, a cam stins lumina celor trei chefi. A preparat o interesantă și foarte spectaculoasă rețetă de cremă de lobodă cu sote de lobodă, Saint Jacques, calcan și spumă de lobodă. El a primit punctajul maxim dar și amuleta.
Citește și: Chefi la cuțite 2 decembrie 2020. Ionuț Belei a câștigat o amuletă puternică! Ce bonus îi aduce
Piept de rață cu piure de rădăcinoase albe, piure shiitache, mix de ciuperci și sos cu legume coapte, este rețeta care a primit tot punctaj maxim și a fost gătită de Roxana Blenche, având ca ingredient vedetă rața.
Lintea roșie a fost ingredientul vedetă din farfuria Mariei, care a ales să gătească o foarte interesantă și gustoasă rețetă de cremă de linte roșie cu chiftea vegetariană.
Claudia Radu a fost foarte fericită când a extras ca ingredient principal noodles, pentru că, spune ea, gătește cel mai des cu acest ingredient. Ea a preparat o rețetă de noodles cu vită și legume, pe cât de simplă, pe atât de gustoasă, dar și spectaculoasă în farfurie.
Ingredientul principal extras de Luca a fost dovleacul, iar el a ales să gătească o rețetă de piure de dovleac cu Saint Jacques și creveți, sos de pere, citrice și porumb, destul de apreciată de simpaticii jurați.
Din ingredientul principal fasole, Robert Vasiliu a gătit o rețetă foarte gustoasă și interesantă de mușchi de vită cu sote de fasole, sos de fasole cu foie gras, funghi porcini la cuptor și praz marinat.
Laptele a fost ingredientul extras de Silviu Constan alias Foca, iar rețeta gătită de ele a fost un desert din copilărie: Lapte de pasăre cu vanilie și semințe de rodie.
Tot piept de rață a extras și Cătălin Rizea, care a ales să gătească rețeta: Piept de rață cu sos de portocale, piure de țelină, boabe de porumb și fan de praz, foarte apreciată de cei trei chefi.
Lavinia Ilcău a fost al treilea concurrent care a extras piept de rață ca ingredient vedetă, iar ea a ales să gătească o rețetă destul de gustoasă de Piept de rață cu piure de cartofi dulci, piure de păstârnac și sos de grapefruit, însă puțin sub celelalte două rețete cu același ingredient ptincipal.
Citește și: Chefi la cuțite 2 decembrie 2020. Lavinia Ilcău, diva lui Scărlătescu, a fost eliminată
Cuvintele rostite de cei trei chefi la vederea și degustarea celor mai gustoase rețete și celor mai frumoase farfurii din sezonul 8 Chefi la cuțite, în ediția 39, au fost: ”wow”, ”senzațional”, ”interesant”, ”foarte gustoasă” și multe alte superlative.
Rețetă de tort festiv cu ciocolată și cremă de vanilie...