Ingrediente
- 4 căței de usturoi, medii, zdrobiți
- 1 baton de ghimbir, decojit,
- 1 până la 6 ardei verzi
- 2 linguri (30 ml) zeamă de lămâie
- sare
- 2 linguri (30 ml) ulei vegetal sau ghee
- 2 lingurițe (8g) semințe de muștar negru
- 1 linguriță (4g) semințe de chimen
- 1 ceapă mare, tocată marunt (circa 300g)
- 1/4 linguriță (1 g) bicarbonat de sodiu
- 2 lingurițe (8g) coriandru măcinat
- 1/2 linguriță (2g) piper negru, proaspăt măcinat
- 1/2 linguriță (2g) turmeric
- 1 și 1/2 lingurițe (6g) garam masala de casă
- 1 cutie roșii întregi decojite
- 2 cutii de năut
- 1 frunză de coriandru
Mod de preparare
Se pune uleiul într-o tigaie, la încins.
Se adaugă ceapa tocată și se amestecă până devine ușor sticloasă.
Se adaugă usturoiul și se mai călesc împreună, până când ceapă devine aurie.
Năutul scurs și clătit, se fierbe pentru un clocot, în apă cu bicarbonat, se scurge, se clătește și se adaugă în tigaie, peste restul ingredientelor și se completează cu apă până sunt toate acoperite.
Se fierb maxim 10 minute, amestecând din când în când în vas, iar pe parcurs se adaugă și ardeiul tocat și roșiile.
Se potrivește gustul cu condimentele enumerate, iar la final, după stingerea focului, se adaugă pătrunjelul verde, tocat mărunt.