Un așa desert simplu, dar delicios, nu refuză niciun pofticios: ”Chec de casă cu cacao și vanilie”.
Ingrediente pentru chec de casă cu cacao și vanilie
- 5 ouă
- 200 gr de făină
- 1 plic de praf de copt
- 1 plic de zahăr vanilat
- 2 linguri de cacao
- 4 linguri de ulei
- 1 praf de sare
- 100 ml lapte
Mod de preparare pentru chec de casă cu cacao și vanilie
Se separă albușurile de gălbenușuri.
Gălbenusurile se freacă intens cu zahăr pudră.
Albușurile se bat spumă.
Se adaugă puțină zeamă de lămâie (sau chiar un strop de oțet ) și un praf de sare.
Se amestecă gălbenușurile cu uleiul și făina adăugată treptat, apoi se încorporează laptele.
Se adaugă și albușurile bătute spumă și se încorporează ușor cu o lingură.
Se împarte aluatul de chec in două: intr-o parte se adaugă vanilie, iar în cealaltă cacaua.
Se pune în tavă o parte din aluat, apoi a doua și cu o furculiță sau un bețișor pentru frigărui, se marmorează checul.
Se coace pentru 25-30 de minute, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Se lasă să se tempereze, se pudrează cu zahăr și se feliază.
Ciorbă de ardei umpluți... Sancocho dominicano. Un preparat delicios cu trei feluri de carne....