Antena Căutare

Chefi la cuțite, 21 martie 2021. Supă cremă din ardei copți cu sfere crocante din brânză și tarhon, preparată de Ciprian Antone

Trei cuțite cu felicitări, pentru o supă cremă din ardei copți cu sfere crocante din brânză și tarhon, preparată de Ciprian Antone la Chefi la cuțite în sezonul 9.

Supă cremă din ardei copți cu sfere crocante din brânză și pudră de tarhon, prezentată la Chefi la cuțite

În ediția 10 din sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite” unul dintrre preparatele care i-a impresionat pe cei trei chefi a fost o delicioasă supă cremă din ardei copți cu sfere crocante din brânză și tarhon, preparată de concurentul Ciprian Antone.

Chiar dacă au vrut să pară nemulțumiți de aspect, sau de textură, Chef Sorin Bontea, Chef Florin Dumitrescu și Chef Cătălin Scărlătescu au apreciat maxim, gustul acestei supe creme, oferind cele trei cuțite concurentului și șansa de a merge mai departe.

Urmăriți mai jos ce ingrediente s-au folosit, dar și metoda preparării delicioasei supe creme care i-a cucerit pe cei trei jurați.

Ingrediente pentru Supă cremă din ardei copți cu sfere crocante din brânză și tarhon

Articolul continuă după reclamă
  • 1300 gr ardei capia
  • 500 gr cartofi
  • 200 gr ceapă
  • 150 gr unt
  • 2 gr chimen
  • 20 ml ulei de măsline
  • 150 ml smântână de gătit
  • 10 gr pudră de tarhon
  • sare și piper
  • 250 gr blue cheese
  • 1 pâine pentru crutoane
  • 3 ouă
  • 150 gr făină
  • 150 gr pesmet
  • 500 de ml ulei floarea soarelui
  • microplante pentru decor

Rețetă de supă cremă din ardei copți cu sfere crocante din brânză și tarhon - Mod de preparare

Cum nici lista de ingrediente nu este foarte mare, nici modul de preparare al acestei supe nu este foarte laborios.

Cum se prepară supa cremă de ardei copți

Mai întâi se pregătesc ardeii. Se taie ardeii capia în jumătăți, pe lungime, se curăță de nervuri și semințe și se așază în tava cuptorului, cu decupajele în jos. Se coc la 220 grade pentru 20-30 de minute. Se lasă să se tempereze, apoi se curăță.

Citește și: Chefi la cuțite, 16 martie 2021. Rețetă tradițională de tapioca braziliană, preparată de Nadia și Horia Dobrescu

Între timp, se curăță ceapa și cartofii, se spală și se taie în bucăți mai mici. Se trage ceapa ușor la tigaie cu puțin ulei de măsline, apoi se adaugă cartofii și se amestecă foarte bine cu ceapa. Se adaugă apă cât să fie bine acoperițe ingredientele și se lasă la fiert Până se pătrund bine cartofii.

Când cartofii sunt fierți și ardeii copți și curățați, se pasează ingredientele cu ajutorul blenderului, se amestecă și se adaugă sare, piper, chimen și tarhon, toate măcinate proaspăt. Se pune din nou compoziția rezultată la fiert și se completează cu unt și smântână de gătit, pentru textură și cremozitate.

Cum se prepară sfere crocante din brânză

Se taie brânza în cuburi micuțe. Într-un bol, se pune făina, iar în altul pesmetul. în al treilea bol se amestecă ouăle cu sare și piper. Cuburile de brânză se modelează în mâini sub formă de mici sfere. Se trec sferele de brânză mai întâi prin făină, apoi prin ouă și la final prin pesmet. Se scufundă în ulei încins și se rumenesc rapid, la foc mare, pentru a nu da voie brânzei să se topească. Se scot pe prosoape de hârtie absorbante.

Citește și: Chefi la cuțite, 15 martie 2021. Antricot de vită cu foie gras, dulceață de ceapă și brânză pane, rețetă gătită de Dorin Voiasciuc

Delicioasa supă cremă din ardei copți se servește cu aceste sfere crocante de brânză, dar și cu crutoane din pâine. Se decorează cu microplante pentru aspect și un plus de prospețime.

Pentru mai multe rețete delicioase urmăriți emisiunea „Chefi la cuțite” sezonul 9, care este difuzată duminica de la ora 20:00, dar și luni și marți, de la ora 20:30, la Antena 1.

Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x