Antena Căutare

Chefi la cuțite 28 februarie 2021. Rețetă de gogoși sărate sau piroști, gătită de Andreea Climatiano

Una dintre rețetele preparate în prima ediție de preselecții a sezonului 9 ”Chefi la cuțite”, care i-a impresionat pe cei trei chefi, a fost o delicioasă rețetă de gogoși sărate sau piroști, gătită de Andreea Climatiano.

Gogoși sărate sau piroști servite cu sos in ediția 1 a sezonului 9 Chefi la cuțite | Chefi la cuțite

Andreea Climatiano, o tânără studentă în vârstă de 20 de ani, a venit la Chefi la cuțite în sezonul 9 să-i impresioneze pe Chef Florin Dumitrescu, Chef Cătălin Scărlătescu și Chef Sorin Bontea cu o interesantă rețetă de gogoși sărate sau piroști.

Rețeta este inspirată din bucătăria rusească, iar gogoșile se mai întâlnesc și sub denumirile: pirogi, perogi, pierogy, perogy, pierógi, pyrohy, pyrogie, sau pyrogy.

Se prepară dintr-un aluat dospit, umplut cu cartofi și ceapă, sau cu brânză amestecată cu ouă.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a pregăti și voi celor dragi, aceste interesante gogoși umplute.

Articolul continuă după reclamă

Ingrediente pentru gogoși sărate sau piroști:

Nu avem nevoie de prea multe ingrediente pentru a prepara aceste gustări delicioase. Sunt ingrediente simple pe care le avem cu toții în cămară și sunt la îndemâna oricui.

Pentru aluatul dospit:

  • 600 gr făină albă tip 650
  • 7 gr drojdie uscată
  • 300 ml apă caldă
  • 50 ml ulei
  • 1 ou
  • 25 gr zahăr
  • 7 gr sare

Pentru umplut gogoșile:

  • 2 cartofi ( aproximativ 300 gr)
  • 2 ouă
  • 1 ceapă mică
  • 400 ml smântână cu 35% grăsime
  • 150 gr brânză de vaci
  • 150 gr bacon
  • 15 gr chives sau ceapă verde
  • 2 gr piper
  • 10 gr sare
  • 500 ml ulei de floarea soarelui pentru prăjit

Rețetă de gogoși sărate sau piroști - Mod de preparare

Se va începe cu pregătirea aluatului care se lasă la dospit minim 30 de minute. În timp ce aluatul se dospește se pregătesc și ingredientele pentru umplutură.

Cum se prepară aluatul pentru gogoși sărate

Într-un bol se amestecă un plic de drojdie uscată cu 300 ml de apă călduță și o linguriță de zahar. Se amestecă bine până de dizolvă drojdia și zahărul, apoi se lasă la activat aproximativ 5-6 minute, până când apar bule la suprafață.

În alt vas se amestecă 500 gr de făină cu sarea și se adaugă 50 ml de ulei, un ou și maiaua de drojdie. Se frământă aluatul pe o suprafață presărată cu făină, până când devine neted și compact. Se acoperă vasul cu folie alimentară și se pune în cuptor la 50 de grade, pentru a urgenta dospirea.

Citește și: Andreea Climatiano: Tot ce mi-am dorit a fost un minut de normalitate. Am crezut că totul e din vina mea

Cum se pregătesc ingredientele pentru umplutură

Se curăță cartofii, se toacă cuburi și se fierb în apă cu sare până încep să se paseze.

Se toacă ceapa mărunt și se prăjește în puțin ulei până devine transparentă. Se adaugă baconul tăiat în cubulețe mici.

Se scot cartofii după ce au fiert și se pasează până se obține un piure uniform. Se adauga ceapa calită cu baconul, 50 ml de smântână, sare și piper.

Pentru a doua umplutură se amestecă brânza de vaci cu un ou și sare.

Citește și: A început sezonul 9 Chefi la Cuțite! Cu ce bunătăți o răsfață chefii pe graviduța Gina Pistol

Se scoate aluatul din cuptor și se mai frământă cu puțin ulei. Se împarte în bile de aproximativ 5 cm care se întind pe masa presărată cu făină în forme de discuri.

În centrul fiecărui disc de aluat se așază câte o lingură de umplutură apoi se împăturește la jumătate și se preseazaă cu o furculiță marginile.

Piroștile se prăjesc într-o tigaie umplută până la jumătate cu ulei, până capătă o crustă aurie, crocantă.

Se toacă frunzele de chives și se amestecă cu restul de smântână, sare și piper. Acesta este sosul cu care se servesc delicioasele gogoși sărate sau piroști.

Spor la preparat gogoși aperitiv și poftă bună la savurat!

Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Exclusiv Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x