Chefi la Cuțite, 5 aprilie 2021. Rețetă de plăcintă bulgărească cu brânză, preparată de Viorica Manga

O rețetă delicioasă prezentată în ediția 17 a sezonului 9 ”Chefi la cuțite”, apreciată cu două cuțite a fost rețeta de plăcintă bulgărească cu brânză, preparată de Viorica Manga.

Porție de plăcintă bulgărească cu brânză, decorată cu mentă și fructe

Viorica Manga, o concurentă în vârsta de 46, fostă colegă a lui Chef Sorin Bontea, venit în sezonul 9 al emisiunii culinare Chefi la cuțite cu intenția de a-i impresiona pe cei trei chefi cu o rețetă de plăcintă bulgărească cu brânză.

Preparatul său, deosebit prin compoziția de brânzeturi de trei tipuri, a reușit să cucerească gusturile a doi dintre cei trei jurați, oferindu-i astfel șansa de a merge în etapa următoare.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea unui astfel de desert delicios ce poate deveni desertul de weekend al iubitorilor de plăcinte cu brânză.

Rețetă de plăcintă bulgărească cu brânză - Ingrediente

Ingredientele pentru prepararea plăcintei cu brânză sunt simple, dar de calitate, din gama Lidl, gamă largă de produse atent selecționate și pefect ambalate.

Pentru aluatul de plăcintă:

  • 600 gr făină
  • 200 ml apă caldă
  • 150 ml ulei
  • 15 gr sare
  • 30 gr zahăr

Pentru umplutură:

  • 500 gr brânză de vaci, maturată
  • 300 gr brânză de oaie
  • 500 gr brânză de vaci proaspătă
  • 100 gr smântână fermentată cu 3,5% grăsime
  • 7-8 ouă
  • 100 gr griș
  • 150 gr zahăr tos
  • 50 gr zahăr pudră
  • 30 ml iaurt gras
  • 20 gr mentă proaspătă
  • 2 pliculețe zahăr vanilinat

Rețetă de plăcintă bulgărească cu brânză - Mod de preparare

Modul de preparare al rețetei de plăcintă cu brânză este foarte simplu, nu necesuită tehnici speciale de mare patiser, ănsă o atenție deosebită trebuie acordată pregătirii aluatului.

Cum se prepară aluatul de plăcintă

Se cerne făina într-un vas încăpător. și se amestecă cu sarea și zahărul. Se încălzește apa și se toarnă în fir subțire peste făină, amestecând intens pentru omogenizarea aluatului. La final, se adaugă, tot în fir subțire, uleiul. Aluatul obținut se lasă la odihnit 10-15 minute, acoperit cu o folie de prospețime.

Citește și: Chefi la cuțite, 23 martie 2021.Rețetă de negresă cu sos de ciocolată, preparată de Gabriel Neamu

Între timp, se pregătește umplutura de brânză.

Brânza de vaci maturată se va da pe răzătoarea mare și se amestecă cu brânza de oaie. Brânza proaspătă de vaci se scurge bine de lichid și se adaugă la amestecul de mai sus.

Se adaugă zahărul și se amestecă până la diluarea zahărului. Apoi se adaugă smântâna și iaurtul și se omogenizează compoziția. În această compozițe de lactate se încorporează rând pe rând ouăle, omogenizând după fiecare. la final, pentru a potrivi textura umpluturii, astfel încât să nu fie o compoziție cursivă, se adaugă grișul. Grișul se va hidrata în timpul coacerii plăcintei și va absorbi lichidul format.

Citește și: Chefi la cuțite, 7 martie 2021. Rețetă de Choux Craquelin, preparată de concurenta Elena Matei

Cum se asamblează și coace plăcinta bulgărească cu brânză

Dup ce este gata compoziția pentru umplutură și aluatul s-a odihnit se asamblează plăcinta în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt. mai întâi se pornește cuptorul la 220 de grade.

Se întinde aluatul în 4-5 foi subțiri de 2-3 mm grosime. Se așază prima foaie în tavă, se intinde peste ea o parte din umplutură. Apoi a doua foaie și din nou umplutură repăetând procedeul până la terminarea ingredientelor. Ultimul strat trebuie să fie din foaie de plăcintă.

Se coace plăcinta bulgărească cu brânză pentru 30-35 de minute. Se servește pudrată cu zahăr pudră cu aromă de vanilie și decorată cu mentă și fructe.

Pentru mai multe rețete delicioase, urmăriți emisiunea „Chefi la cuțite” sezonul 9, care este difuzată duminica de la ora 20:00, dar și luni și marți, de la ora 20:30, la Antena 1.

Ultimele știri